Bragsjö och Ericsson tilldelades fint pris

Vimmerby IF:s Stefan Bragsjö och Budo Ericsson prisades på Sverige Uniteds årliga gala. De prisades med Silverhanden och fick ta emot 30 000 kronor. "Alla som var där var mäkta imponerade", säger Budo Ericsson.

Stefan Bragsjö och Budo Ericsson prisades för sitt fina arbete.

Stefan Bragsjö och Budo Ericsson prisades för sitt fina arbete.

Foto: Pressbild

Fotboll2020-02-14 14:03

När Sverige United skulle dela ut sitt pris Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden för fjärde året i rad fanns två Vimmerby IF-profiler med bland de elva finalisterna. Stefan Bragsjö och Budo Ericsson från Vimmerby var nominerade för sitt fina arbete kring mångfald och integration. Under torsdagen var det dags för den årliga galan där priserna skulle delas ut och Bragsjö och Ericsson prisades med Silverhanden. Priset delades ut av det svenska herrfotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson.
– Själva priset var jättekul att få men det är också en bekräftelse, säger Stefan Bragsjö.

Budo Ericsson:
– Det här betyder att klubben (VIF) får ännu mer ögon på sig och skapar mer energi så att vi kan fortsätta med det vi gör.

Bragsjö och Ericsson åkte upp till Stockholm, där galan hölls, och fick mingla och hänga bland några riktiga fotbollsprofiler.
– Janne Andersson, Hasse Backe, Erik Hamrén och Marcus Allbäck är bara några av alla som var där. Det var väldigt roligt, förklarar Bragsjö.

De två utsågs till vinnare av Silverhanden av Sverige Uniteds priskomitté, som bestod av Zećira Mušović, Ivo Pekalski, Anders Bengtsson, Cecilia Safaee och Mohammed Al-Hakim. Bragsjö och Ericsson fick ta emot ett stipendium på 30 000 kronor.
– Alla som var där var mäkta imponerade av vårt jobb och tyckte att vi ska försöka lära ut det här till andra, säger Budo Ericsson och fortsätter:
– Men jag tror inte att det här går att lära ut. Det handlar om att ha en känsla för det.

Priskomitténs motivering för Silverhanden:  ”För den som drivs av ett starkt socialt patos, mycket energi och vill bidra till en trygg morgondag är chansen stor att man viger sitt liv åt samhällsengagemang och föreningsliv. Har man dessutom en övertygelse att en fotbollsförening kan göra så mycket mer än att lära ut fotboll så kan det utvecklas till ett socialt ansvarstagande som stöttar en hel bygd. För årets Silverhanden-stipendiater handlar integration om att få med de som står utanför samhället, undanröja trösklar och ha öppna armar till andra kulturer. Genom att bygga nätverk blir deras arbete långsiktigt hållbart. I en förening som prisats för sina insatser är det nu dags att hylla personerna, två pionjärer inom integration som lever enligt sin egen devis: Föreningslivet bygger Sverige.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!