Bragsjö om klubbens ambitionsnivå: "Satsningen består"

Att Vimmerby IF går skilda vägar med herrlagets huvudtränare Fredrik Falkevall innebär inte en sänkning av ambitionsnivån i föreningen. Det fastslår ordföranden Stefan Bragsjö.
– Satsningen består. Både för herr- och damlaget även om vi behöver se över våra kostnader, säger han.

Stefan Bragsjö är ordförande för Vimmerby IF.

Stefan Bragsjö är ordförande för Vimmerby IF.

Foto: Jimmy Karlsson

Fotboll2024-10-14 16:00

I torsdags gick VIF ut med att satsningen på Fredrik Falkevall som heltidsanställd tränare avbryts. Det kan ses som en missräkning att det projektet bara varade i ett år.

– Visionen från början var att det skulle bli något mer långsiktigt och vi är väldigt nöjda med det jobb som Fredrik har lagt ned med laget och föreningen i stort. Det känns tungt att vi nu står inför en omorganisation som gör att vi måste gå skilda vägar, men vi har ett ansvar att anpassa föreningens resurser för att säkerställa en hållbar framtid, säger Bragsjö.

Innebär sparkraven för klubben att ambitionsnivån sportsligt sänks?

– Nej. En satsning är inget man får utan gör tillsammans. Både herr- och damlaget var med i toppstriden av sina serier i år och det finns ingen anledning att ändra på ambitionen att vi siktar på att ta oss upp en division med båda lagen. Herrlagets nya tränare David Lindgren tar över en trupp med kompetenta spelare. De kom fyra i Division 3 och det är en den bästa placeringen som vi haft på många år. Utan skador på vissa nyckelspelare under sommaren som ledde till att vi kom sämre förberedda till höstsäsongen så tror jag att de hade kunnat nå ännu högre, säger Bragsjö.

Hur ska ledarstaben formeras i övrigt?

– Jag vet att David har tankar kring det, men jag låter honom styra det så att han får en struktur som han känner sig trygg med.

Under den gångna säsongens gång fanns uppgifter om att den förre VIF-tränaren Patrik Gunnarsson var aktuell för en roll i ledarstaben. Så blev det aldrig då.

Kan han bli aktuell framöver i någon roll?

– Det är jag inte uppdaterad kring så det kan jag inte kommentera.

Hur jobbar ni vidare med spelartruppen till kommande säsong?

– Jag hoppas att vi kan få med oss alla befintliga spelare i truppen. Sedan händer det alltid saker med en grupp mellan säsongerna. Nyckelspelaren Haris Dreco har aviserat att han ska flytta till Linköping så vi får se hur det påverkar hans fotboll. Sedan kommer vi säkerligen fylla på med spelare både utifrån och underifrån. Vi ska se till att vi har en minst lika slagkraftig trupp som i år när det är dags för seriestart i april. Det finns massor av utvecklingspotential i den trupp som vi redan har, men det viktigaste är att vi kommer så väl förberedda som möjligt.

Läs också mer på sajten om stjärnspelarens tankar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!