Bråk stoppar Barcelonas stjärnvärvning

Barcelonas nyförvärv, engelskan Lucy Bronze, har ännu inte kunnat registreras av klubben. Anledningen är ett bråk mellan det spanska fotbollsförbundet och ligaorganisationen.

England's Lucy Bronze kan inte registreras av Barcelona. Arkivbild.

England's Lucy Bronze kan inte registreras av Barcelona. Arkivbild.

Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Fotboll2022-08-31 10:31

FC Barcelona har haft problem med att registrera sina nyförvärv på herrsidan på grund av klubbens ekonomiska situation. På damsidan är problemet ett helt annat.

Inför EM blev den engelska superstjärnan Lucy Bronze klar för en flytt till den spanska storklubben.

"Du kan inte säga nej till Barca" sade hon efter att flytten från Manchester City blev klar.

Men tydligen finns det några som kan säga nej. I alla fall till det spanska fotbollsförbundet, Rfef. Det pågår nämligen juste nu en konflikt mellan Rfef och ligaorganisationen LPFF kring värvningar av spelare från länder utanför EU.

Bronze, som kommer från England, och brasilianska forwarden Geyse Ferreira har därför inte kunnat registreras hos Barcelona. De har däremot spelat för klubben under försäsongen.

Om konflikten inte löser sig kan det spanska idrottsrådet tvingas väga in i konflikten, skriver The Athletic. Spelare som inte registrerats får inte spela för laget i ligaspelet.

Bronze utsågs 2020 till världens bästa fotbollsspelare på damsidan av det internationella fotbollsförbundet Fifa och är en av de nominerade till årets Guldbollen. I somras vann hon EM-guld tillsammans med det engelska landslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!