Brända chanser kunde kostat: "Vinner ändå säkert till slut"

Vimmerby IF stod för en gedigen insats hemma mot Lindö på lördagen. 3–1 var siffror i underkant. "VI borde ha stängt matchen tidigare, men vi missar bra lägen samtidigt som deras målvakt gör ett par riktigt vassa räddningar", sa Vimmerbys tränare Pierre Brorsson.

Nathalie Johansson firar 2-0 för Vimmerby IF mot Lindö med lagkamraterna.

Fotboll2024-06-08 17:51

Vimmerbytjejerna visade direkt att de var mest hungriga på tre poäng. Ledningsmålet kom efter fem minuter. Stina Kägu Bragsjö hittade Nathalie Johansson med en djupledsboll. Hon rundade målvakten, men kom ur vinkel. Anfallaren visade dock kyla och hittade en passning till Sarah Falkevall istället och hon tryckte in 1–0 säkert.

Nathalie Johansson var ständigt på språng och hade lägen att göra både två och tre mål i första halvlek. Det blev ett innan halvtid. Vid 2–0-målet slog Stina Kägu Bragsjö ett fint inlägg från kanten som Johansson stötte in i öppet mål.

– Vi gjorde det väldigt bra i första och borde ha stängt matchen redan där med lite bättre utdelning.

I andra halvlek angav Frida Pöder tonen med en tidig stolpträff och kostade sedan på sig att bränna ett friläge. Hon var även nära att nicka in en hörna.

Lagets oförmåga att göra mål höll dock på att kosta. Lindö fick till en reducering till 2–1 tio minuter från slutet och gav matchen nytt liv.

De var aldrig nära att kvittera utan VIF avgjorde på övertid med 3–1 efter att Nathalie Johansson sprungit sig fri och rullat in bollen säkert.

– Vi har flera lägen att stänga matchen i andra också, men deras målvakt gör det riktigt bra och håller dem kvar. Till slut så vinner vi ändå säkert och jag är fullt nöjd med lagets insats som helhet även om vi kan bättre, sa Pierre Brorsson som tyckte att andra halvlek blev lite hackig av flera skador.

– Det blev många avbrott och vi tappade rytmen i spelet något.

I slutminuterna föll VIF:s Julia Rosin efter en duell och fick kliva av med lindat knä.

– Jag vet inte om hon fick en smäll eller vred till knät. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt Hon är viktig i sin roll som motor på mitten.

I och med segern leder VIF serien. Nästa match är borta mot Svärtinge på onsdag.

BETYG:

3 Stjärnor: Stina Kägu-Bragsjö

Är en viktig del av lagets anfallsspel med sina inlägg och väl avvägda passningar. Slutar aldrig springa på sin kant.

2 Stjärnor: Julia Rosin

Mittfältaren vann mycket boll och gjorde stor nytta för laget med sin förmåga att ta jobbet över hela planen.

1 Stjärna: Nathalie Johansson

Kunde ha gjort både tre och fyra mål med lite bättre utdelning på sina chanser. Noterades ändå för både mål och assist och var riktigt bra.