”Bränna” gör comeback i Vimmerby IF

Efter ett uppehåll i fjol är Daniel ”Bränna” Gustavsson tillbaka i Vimmerby IF. I kväll möter en VIF-kombination med spelare från både U21- och A-laget Gullringens GoIF och då finns han med i laget. – Planen är att han ska vara fullt igång efter sommaren, berättar VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Daniel ”Bränna” Gustafsson har tränat med Vimmerby IF under ett antal veckor. I kväll gör han comeback i den gulsvarta tröjan då en kombination med pslerae från VIF:s U21- och A-lag tar emot Gullringens GoIF på Skobes Arena. Foto: Magnus Strömsten

Daniel ”Bränna” Gustafsson har tränat med Vimmerby IF under ett antal veckor. I kväll gör han comeback i den gulsvarta tröjan då en kombination med pslerae från VIF:s U21- och A-lag tar emot Gullringens GoIF på Skobes Arena. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2017-02-15 05:47

Nu drar fotbollssäsongen igång på allvar för Vimmerby IF. Ett kombinerat U21- och A-lag spelar mot division fyra-motstånd i kväll (Gullringens GoIF) och på söndag (IFK Tuna), medan A-laget spelar sin första match på lördag borta mot division ett-laget Husqvarna FF.
– Det är så jäkla kul att det börjar nu. Att bara rulla på med träningar blir ju tråkigt både för spelarna och för oss ledare, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

– Nu kan man börja spåna på spelsystem och sitta hemma i soffan och rita upp startelvor. Efter att bara ha matat på under ett par månader ger det verkligen ny energi.

När U21-laget, kryddat med några A-lagsspelare, gör matchpremiär på Skobes Arena, kommer lite extra fokus finnas på en speciell spelare.

För ett par säsonger sedan var Daniel ”Bränna” Gustavsson en av Vimmerby IF:s bärande spelare.
Efter att ha hållit uppe från fotbollen under fjolårssäsongen var det många som trodde att 25-åringen hade lagt ner karriären. Men i kväll är han tillbaka igen.
– Daniel har tränat med oss några veckor och kommer spela i kväll och på söndag, berättar VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.
– Vi har kommit överens om att han ska försöka träna en-två gånger i veckan och spela med U21 under vårsäsongen. Han är en fantastiskt bra ledare att ha med i det unga laget, säger ”JC”.

Förra säsongen satte bristande motivation, men framför allt ett husbygge, stopp för ”Brännas” fotbollsspelande.
– Planen som han och jag har, är att han ska kunna gå igång fullt efter sommaren och att han då ska vara redo för A-laget. Jag ställer absolut inga krav på honom, men ”Bränna” själv känns sugen, berättar VIF-tränaren.
– ”Bränna” kan spela på vilken position som helst och gör det väldigt bra. Han är en lagspelare, som alla tränare vill ha i sitt lag. Han skulle göra stor nytta hos oss.

Vimmerby IF:s herrverksamhet har gjort en helomvändning inför kommande säsong. Större fokus ligger nu på yngre och egenfostrade spelare. Johan ”JC” Carlsson har därför svårt att riktigt värdera var man står rent sportsligt.
– Svårt att säga innan matcherna drar igång. Men jag kan i alla fall inte begära mer av gruppen än det jag har fått se på försäsongen. Det är stor skillnad på inställning och attityd jämfört med i fjol Det känns som att vi har mer jävlaranamma i truppen och är mer tajta.

Johan pratar mycket om just gruppen. För Vimmerby IF anno 2017 ser ut att ha en bredare trupp, med fler valmöjligheter både avseende spelsystem och valmöjligheter på olika positioner. Dock kanske inte lika vass spets.
– Konkurrensen kommer vara tuff, men vägvinnande för laget. Den jämna truppen vi har i år kommer vi vinna på i längden. Det känns som vi kommer väl rustade inför säsongen, säger JC.

En första fingervisning får man redan i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!