"Bränna" väljer Vimmerby IF

Vimmerby IF fortsätter att värva ungt och lokalt. I helgen blev fem spelare klara för klubben: John Nilsson, Daniel Ek, Fredrik Lindhe, Niklas Nilsson och Daniel "Bränna" Gustafsson. - Det ska bli riktigt roligt, säger "Bränna".

Fotboll2012-12-04 07:44

Daniel "Bränna" Gustafsson gjorde ett infekterat och omtalat klubbyte i somras då han gick till Djursdala från Gullringens GoIF. Nästa klubb i fotbollskarriären blir Vimmerby IF. 
- Jag känner att jag vill testa på att spela högre upp och det verkar vara en bra satsning och bra killar i Vimmerby. Jag tror att det kommer att bli riktigt roligt, säger han och fortsätter: 
- Det kan bli tufft att ta en plats för det är många duktiga spelare i laget, men jag ska göra vad jag kan.

Ingen kontakt med GoIF
Den gänglige innermittfältaren har tränat hårt under den senaste tiden och på tisdag drar Vimmerbys försäsong igång.
-Det ska bli kul och jag känner mig motiverad. Sedan får vi se om jag kan hålla uppe gymkarriären...
Gustafsson är, som flera andra av nyförvärven, under 23, vilket innebär att tidigare klubbar har rätt till utbildningsersättning. 
- Jag har ingen aning om hur det funkar, men det vore förstås kul om det löste sig.
Har du haft någon kontakt med Gullringen sedan i somras?
- Nej. Ingenting.
Såhär säger Stefan Bragsjö om de eventuella utbildningsersättningarna:
- De är skrivna som amatörer för oss i dagsläget och när serien ska dra igång ska vi ha löst proffsavtal. Vi har inga problem när vi släpper spelare och jag förväntar mig att det inte ska vara några problem åt andra hållet heller, oavsett vilken förening vi diskuterar med. Jag förväntar mig att det löser sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!