Brännström pressad: "En svår situation"

AIK åkte på en ny och tung förlust – den här gången i derbyt mot Djurgården. Tränaren Andreas Brännström är hårt pressad. –Vi är i en svår situation, säger Brännström efter 0–1-förlusten.

Andreas Brännström och AIK åkte på en tung derbyförlust.

Andreas Brännström och AIK åkte på en tung derbyförlust.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-05-28 18:55

Djurgårdens Marcus Danielson gjorde matchens enda mål på Tele2 arena och avgörandet kom med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

Samtidigt som Djurgården lyfter i tabellen går AIK i motsatt riktning.

På tio omgångar har Brännströms mannar spelat in sex poäng och laget är nästjumbo i allsvenskan.

"Det får räcka"

– Vi är i en svår situation. Första halvleken såg ut ungefär så som vi hade tänkt oss, vi kanske kunde ha fått ut mer, säger Andreas Brännström på presskonferensen efter den tunga 0–1-förlusten.

Brännström är hårt pressad och riskerar att få sparken. Men framtiden har han inte tänkt på – än.

– Minuter efter en derbyförlust mår man rätt dåligt. Det får räcka där, jag har inte funderat så mycket på morgondagen.

Brännström: "Gjort människor besvikna"

Stockholmsderbyt kantades av en stor läktarskandal när maskerade personer från AIK-sektionen tog sig förbi stängslet vid bortaklacken och började riva ner reklamskyltar och var på väg in på planen. In på plan tog de sig inte, men polis – med polishundar – konfronterande personerna där det även blev handgemäng.

– Det var rörigt, jag får titta på situationen igen. Jag såg att det slängdes in grejer. Det var mycket känslor men jag antar att det här är en sak för polisen, säger Andreas Brännström och kommenterar sedan avgångskraven från supporterhåll:

– Det är helt naturligt med den poängskörden vi har.

I Discovery sade Brännström att han är medskyldig till läktarskandalen. På presskonferens efteråt utvecklade han sina tankar:

– Jag sade det sekunder efter matchen. Vi har förlorat ett derby och gjort människor arga och besvikna. Man skäms när man ska till jobbet i morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!