Brasiliens hĂ€lsning till PelĂ©: "Önskar god hĂ€lsa"

Brasiliens landslag har fullt fokus pĂ„ fotbolls-VM i Qatar. Men plats för legendaren PelĂ© finns alltid. –Vi vill alla önska PelĂ© god hĂ€lsa, sĂ€ger förbundskapten Tite.

Fotbollslegendaren Pelé har lagts in pÄ sjukhus. Nu fÄr han hÀlsningar frÄn Brasiliens landslag som Àr i Qatar. Arkivbild.

Fotbollslegendaren Pelé har lagts in pÄ sjukhus. Nu fÄr han hÀlsningar frÄn Brasiliens landslag som Àr i Qatar. Arkivbild.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Fotboll2022-12-01 15:35

Pelé har lagts in pÄ sjukhus São Paulo för att fÄ sin cancermedicin reglerad.

Fotbollslegendarens dotter Kely Nascimento var snabbt ute och skrev pÄ Instagram att det inte Àr nÄgon fara för 82-Äringens hÀlsa.

Hon tackade Àven för all omtanke och kÀrlek.

Nu kommer det support frÄn Qatar.

Det Àr Brasiliens förbundskapten Tite, vars landslag redan Àr klart för Ättondelsfinal och avslutar gruppspelet mot Kamerun pÄ fredagen, som skickar en hÀlsning till Pelé.

– Vi vill alla önska PelĂ© god hĂ€lsa, sĂ€ger han.

I december i fjol lades Pelé in för vÄrd av en tarmtumör. Sjukhuset uppgav dÄ att hans tillstÄnd var stabilt och att han förvÀntades skrivas ut inom nÄgra dagar.

TvÄ mÄnader tidigare opererades en tumör bort pÄ den högra delen av tjocktarmen, och han var i samband med det inlagd pÄ sjukhus i nÀstan en mÄnad.

Pelé Àr av mÄnga ansedd som tidernas frÀmsta fotbollsspelare, och tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!