Brassarna frälste United – slog ut "Barca"

Efter 2–2 i det första mötet i Spanien var det vidöppet inför returen mellan Manchester United och Barcelona i Europa League-slutspelet. På engelsk mark var United starkast och vann med 2–1 (4–3 totalt) efter mål av brasilianska duon Fred och Antony.

Antony firar sitt avgörande 2–1-mål mot Barcelona.

Fotboll2023-02-23 22:58

Det var Manchester United som öppnade bäst på ett kokande Old Trafford.

Redan i den tredje minuten kunde lagkaptenen Bruno Fernandes gett hemmalaget ledningen när han frispelades av Casemiro men avslutet blev tamt, rakt på Marc-André ter Stegen.

Fernandes var inte mer lyckosam i eget straffområde när han rev ner Alejandro Balde som föll lätt, vilket gav Robert Lewandowski chansen från elva meter.

Polacken gjorde som väntat inget misstag och satte 1–0 till bortalaget. Resten av halvleken kontrollerade Barcelona som hade kunnat leda med ett par bollar till.

Manchester United öppnade även den andra halvleken starkt och bara några minuter in var det kvitterat.

Fernandes hittade fram till Fred som sköt 1–1 med sin vanligtvis svagare högerfot.

En slätstruken insats från anfallaren Wout Weghorst fick Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag att byta in Antony mot nederländaren i halvtid.

Ett lyckat drag, skulle det visa sig.

I den 73:e minuten bröt United igenom i straffområdet och efter ett par misslyckade skottförsök hamnade bollen hos just Antony.

Den blonderade brasilianaren placerade iskallt in bollen i bortre hörnet, och så hade hemmalaget vänt till 2–1.

Resultatet stod sig matchtiden ut och Manchester United är därmed vidare till åttondelsfinal i turneringen medan det är färdigspelat i Europa för Barcelona.