Brasse lösningen på VIF mittbacksletande?

Vimmerby IF:s letande efter en ny mittback kan vara över. I flera veckor har klubben haft kontakt med den 28-årige brassen André Nuñes. I morgon kväll landar han i Sverige.

Gustavo Borges kan få sällskap av ytterligare en brasse i VIF.

Gustavo Borges kan få sällskap av ytterligare en brasse i VIF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-01-23 17:43
Det har tisslats om det och arbetats på det under flera veckors tid. Nu har äntligen alla pusselbitar fallit på plats.
Sent i morgon kväll landar den 28-årige brasilianske mittbacken André Nuñes i Sverige, för att ta sig vidare till Vimmerby där han förhoppningsvis kommer ha sin fotbollsframtid.
Sedan Ola Lindblom och Johan Lundin valde att lämna division två-laget har klubben sonderat marknaden efter en ersättare på mittbackspositionen. Nu kan de ha hittat det de söker.
– Till att börja med ska vi lära känna varandra och han ska visa upp sig – både som fotbollsspelare och som person, säger Vimmerby IF: Stefan Bragsjö.
VIF har fått fina referenser på Nuñes, som har erfarenhet från spel i den tredje högsta brasilianska ligan, och han beskrivs som en placeringssäker och bollskicklig modern mittback.
– André känner även våra spelare Gustavo Borges och Oskar Eriksson. De spelade ihop i Kista häromåret och det är så vi har kommit i kontakt med honom, berättar Stefan Bragsjö.
Med största sannolikhet kommer Nuñes att göra sin första träning med Vimmerby IF under onsdagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!