Brassar blev för svåra i slutspelet för VIF

Det tog stopp direkt i slutspelet. Vimmerby IF:s P17-lag gjorde en stark insats mot brasilianska RC Golaco, men fick se sig besegrat med 2–0 i första slutspelsmatchen i Gothia Cup på torsdagsförmiddagen.

Vimmerbys lag i Gothia Cup.

Vimmerbys lag i Gothia Cup.

Foto: Privat

Fotboll2023-07-20 11:33

Vimmerbylaget stod upp väl från start. Även att RC Golaco hade mycket boll så kunde VIF sticka upp och skapa en del chanser. Efter 0–0 i halvtid tog det brasilianska laget ledningen drygt fem minuter in i andra halvlek. Tio minuter senare kom även 2–0. Efter det orkade inte Vimmerbyspelarna resa sig.

Cupäventyret är därmed över för den här gången för P17-laget. Laget kan ändå summera en stark turnering där de gick obesegrade genom gruppspelet via två oavgjorda och en vinst.

– Vi kan vara stolta över vår insats som helhet. Vi har fått mäta våra krafter mot tufft internationellt motstånd under veckan och visat att vi står oss väl, säger VIF-tränaren Håkan Carlsson.

Trots förlusten med 2–0 mot RC Golaco var han nöjd med insatsen.

– Vi står upp väldigt väl. 0–0 i halvtid var med mersmak för oss. Vi hade två fina chanser där och hade vi fått in ett ledningsmål kunde det ha blivit en helt annan match, säger Carlsson och fortsätter:

– Sedan mötte vi ett väldigt bra lag. Jag trodde att det brasilianska laget skulle vara mer tekniskt och offensivt lagda, men de spelade snarare väldigt fysiskt och var väldigt stabila defensivt. De har hållit nollan i fyra raka matcher.

Vimmerbyspelarna blir kvar i Göteborg en eller två dagar till.

– Det får bli en sväng till Liseberg och så får vi kolla på lite andra matcher också innan vi åker hemåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!