Brassen klar för spel: "Bidrar med kvalitet"

Brasseduon Vinicius Rodrigues och Maurizio Fagotti saknades när Kisa BK premiärvann i division 3. Nu är den sistnämnde tillgänglig för spel i bortamatchen mot Åby IF. "Han bidrar med kvalitet när han har bollen", säger tränaren Alberis da Silva om Fagotti.

Ska Kisa BK få jubla igen? På måndag möter man Åby IF, i den första bortamatchen för säsongen.

Ska Kisa BK få jubla igen? På måndag möter man Åby IF, i den första bortamatchen för säsongen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-16 16:00

Kisa BK fick slita i division 3-premiären förra helgen. Slitet lönade sig, när man till slut stod där som segrare (2–1) hemma mot Nässjö FF.

Alberis da Silva, huvudtränare för KBK, var nöjd med en hel del efter den matchen.

– Vi möter ett bra Nässjö som försöker spela fin fotboll. Men vi spelar tufft med bra energi och när vi väl hotar framåt så har vi kvalitet i det vi gör.

Vad vet tränaren om det kommande motståndet, Åby IF? Ja, förutom att de slog Ljungsbro i premiären med 2–0, så har han inte full koll.

– Ingen aning. Jag har försökt ta reda på hur de spelar men tyvärr har det varit väldigt svårt att hitta något, säger da Silva.

Vad vill du se av ditt lag?

– Att vi spelar med samma energi. Sen vill jag att vi blir lite bättre när vi väl har bollen. 

Mot Nässjö senast saknade KBK ett gäng spelare. Två av dem var Vinicius Rodrigues och nyförvärvet Maurizio Fagotti. Till måndagens match mot Åby räknar Alberis da Silva med att Fagotti kan vara med.

– Ja, jag tror att han är helt klar. Det är en spelare som bidrar med kvalitet när han har bollen och som har bra avslut och bra passningar i den sista tredjedelen.

Vad är status på Rodrigues?

– Vi väntar fortfarande på ett besked från Migrationsverket. Jag vet inte när han kan bli spelklar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!