Bremen chockade Dortmund med drömvändning

Den nyuppflyttade storklubben Werder Bremen besegrade Borussia Dortmund med 3–2 efter en makalös vändning – med tre mål på fem minuter. Emil Forsberg hoppade in i Leipzigs förlust mot Union Berlin.

Werder Bremen stod för en makalös vändning i bortamatchen mot Borussia Dortmund.

Fotboll2022-08-20 18:06

Werder Bremens uppflyttning till Bundesliga innebär att de kan förnya rivaliteten med Borussia Dortmund. Ett klassikermöte som har saknats i Bundesliga-kalendern endast sex säsonger sedan 1963, då Bundesligas första säsong spelades.

Inför matchen var båda lagen obesegrade. Dortmund hade i inledningen av Bundesliga plockat två segrar, medan nykomlingen Bremen hade två kryss.

Dubbla distansmål

Den tyske landslagsmittfältaren Julian Brandt gav hemmalaget Dortmund ledningen på tilläggstid i första halvlek, när han distinkt placerade in 1–0 från distans.

I 77:e minuten dubblade portugisen Raphael Guerreiro Dortmunds ledning, när ytterligare ett distansskott slank in bakom Jiri Pavlenka i Bremen-målet och minuten senare prickade Thorgan Hazard Pavlenkas stolpe.

I det läget såg uppförsbacken för Bremen mycket brant ut.

Då vaknade bortalaget. I den 89:e minuten reducerade Lee Buchanan till 1–2 för gästerna. Engelsmannen skruvade vackert bollen i krysset med en yttersida.

Makalös vändning

I den 93:e minuten kvitterade Nicklas Schmidt, i sin Bundesliga-debut, till 2–2. Bara två minuter senare avgjorde skotten Oliver Burke matchen till de gästande nykomlingarnas fördel med ett distinkt avslut intill första stolpen.

Resultatet innebär att Dortmund ligger sjua i Bundesliga, en poäng före åttan Bremen.

Emil Forsberg startade på bänken när hans Leipzig mötte Union Berlin på bortaplan. Svensken hoppade in med en dryg kvart kvar att spela. Det hjälpte föga och Leipzig förlorade matchen med 1–2

Svenskmötet mellan Jordan Larssons Schalke 04 och Mattias Svanbergs Wolfsburg slutade mållöst. Svanberg inledde matchen från start, men byttes ut efter en knapp timmes spel. Larsson inledde däremot på bänken men blev inbytt efter 71 minuter.