Brorsson efter målfyrverkeriet: "Mest chockad över det"

Södra Vi besegrade Storebro i division 5-derbyt. Matchhjälte? Anton Brorsson, som gjorde hemmalagets alla fyra mål. Två av dem var också med huvudet. "Jag brukar aldrig göra nickmål", säger han och skrattar.

Anton Brorsson precis innan sin straff som kvitterade matchen mellan Södra Vi och Storebro.

Anton Brorsson precis innan sin straff som kvitterade matchen mellan Södra Vi och Storebro.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-06-30 21:37

Varken Anton Brorsson eller hans Södra Vi fick riktigt till det i den första halvleken i derbyt mot Storebro.

– Vi är bättre och skapar chanser men är inte riktigt där. Sen börjar bollarna ramla in i boxen lite mer i den andra halvleken, säger han.

Visst började bollarna ramla in i boxen – och i Storebros mål. Bortalaget SIF tog förvisso ledningen men det störde knappast hemmalaget. Bara minuter efter ledningsmålet revs Anton Brorsson ner och domaren pekade på straffpunkten.

– Jag vet inte vad som är sagt, det är väl den som känner sig het som ska ta den. Men eftersom jag blev nerriven så ska jag inte slå den egentligen, säger Anton Brorsson och fortsätter:

– Men sedan ropade de på mig och då fick jag kliva fram och slå den. Det var ingen bra straff men den satt och det var väl tur det. 

Sedan var det dags igen – och igen och igen. På drygt 30 minuter hade Anton Brorsson på egen hand sänkt Storebro med fyra mål och sett till att SVIF vann derbyt med 4–1.

– Kul att få göra lite mål igen, säger Brorsson.

Du gjorde två nickmål också. Brukar du göra mål med huvudet?

– Jag brukar aldrig göra nickmål, det är det jag är mest chockad över, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!