Bruno Fernandes räddade United från ny besvikelse

Manchester United kan tacka Bruno Fernandes. På tilläggstid klev lagkaptenen fram borta mot Fulham och sköt tre nödvändiga poäng till krislaget. –Väldigt viktigt. Vi vet vilket läge vi är i, vi måste ta poäng och börja bygga något, säger han till AP.

Bruno Fernandes frälste United med ett sent mål.

Bruno Fernandes frälste United med ett sent mål.

Foto: David Cliff/AP/TT

Fotboll2023-11-04 15:40

United har haft en blytung säsong i år. Tidigare i veckan åkte de ur ligacupen efter förlust hemma mot Newcastle och förra veckan krossades de av City i ligan.

Men kanske är en vändning nu på gång för Erik ten Hags mannar?

I Premier League-matchen mot Fulham fick laget ett tidigt mål bortdömt. Alejandro Garnacho serverade bollen till Scott McTominay som stötte in 1–0. Problemet? Harry Maguire bedömdes vara offside i samma situation och målet dömdes efter en lång granskning till slut bort.

Fernandes frälste

Matchen såg länge ut att sluta 0–0. Men i slutskedet placerade Fernandes in 1–0. Vild glädje bland Unitedspelarna och de många tillresta supportrarna som, åtminstone tillfälligt, kan pusta ut en aning efter en väldigt tuff period.

Härnäst väntar Champions League-match mot Köpenhamn.

– Vi måste visa samma passion och kvalitet som vi visade i dag. Men jag vet också att vi har ännu mer att ge än vad vi visade i dag, säger Fernandes.

På grund av sjukdom saknades Victor Nilsson Lindelöf i Uniteds trupp.

Doku briljerade för City

United fick slita hårt för sin seger, betydligt enklare gick det för stadsrivalen Manchester City.

Hemma mot Bournemouth vann de regerande mästarna med 6–1 efter en suverän uppvisning av Jérémy Doku. Det belgiska nyförvärvet låg bakom det mesta och stod för ett mål och fyra assist.

I och med segern går City nu förbi Tottenham i toppen av tabellen. "Spurs", med en match mindre spelad, har chans att ta tillbaka serieledningen på måndag då laget möter Chelsea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!