Bukayo Saka sänkte Liverpool – toppar Premier League

Arsenal hade chansen att gå upp i serieledning i Premier League. Allt som krävdes för det var seger hemma mot Liverpool. Så blev det också. Bukayo Saka blev stor matchhjälte för Londonlaget med två mål i 3–2-segern.

Arsenals Bukayo Saka, längst till höger, avgjorde stormötet mot Liverpool med två mål.

Fotboll2022-10-09 19:34

Trots att Liverpool sparkade i gång stormötet så var det hemmalaget Arsenal som fick en drömstart på stormötet. Redan efter 57 sekunder rullade Gabriel Martinelli in 1–0 för Arsenal, efter en fin kontring.

Merseysidelaget gav dock inte upp, och jobbade sig in i matchen. Efter en dryg halvtimme kom också kvitteringen.

Darwin Núñez, 23, som värvades till Liverpool för omkring 800 miljoner kronor i somras, petade in 1–1. Uruguayanens andra ligamål för klubben.

Ett resultat som såg ut att stå sig till halvtidsvilan. I den femte stopptidsminuten höll sig Martinelli återigen framme. Denna gång valde brasilianaren dock att inte skjuta – i stället serverade han tomt mål för Bukayo Saka som enkelt rakade in 2–1.

Klopp agerade

Båda Arsenals mål gjordes efter att Liverpools högerback Trent Alexander-Arnold blivit överspelad.

I halvtid valde Liverpool-tränaren Jürgen Klopp att agera: Alexander-Arnold ut, Joe Gomez in.

Strax efter paus kvitterade Liverpool för andra gången i matchen. Roberto Firmino placerade distinkt in 2–2 med vänsterfoten.

Då tog Arsenal tag i taktpinnen igen. Men inledningsvis utan att få in bollen – trots en hel del chanser.

Med en dryg kvart kvar fick Arsenal sitt gyllene läge. Gabriel Jesus föll i straffområdet, och domaren Michael Oliver var tvärsäker: straff.

Fram klev Saka, som missade en straff för England i EM-finalen mot Italien i fjol. Denna gång var den nu 21 år gamle yttern bombsäker och skickade in straffen, och segermålet, långt nere vid Alisson Beckers högra stolpe.

Klopp klagade

Jürgen Klopp, Liverpools manager, var inte nöjd med Olivers straffbeslut.

– Jag har sett (situationen) och som jag tror att ni kan föreställa er, tycker jag inte att det är en klar straff. Den är väldigt tveksam. Jag tycker att domaren borde ha tittat en gång till på den, säger Klopp till BBC.

Segern innebär att Arsenal toppar Premier League med 24 poäng efter nio omgångar, en poäng före Manchester City. Liverpool ligger på nionde plats med elva poäng.

I kvällen sena match fick landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf plats i Manchester Uniteds startelva mot Everton på Goodison Park.

Redan efter fem minuter tog sig Alex Iwobi elegant förbi Uniteds försvar och pricksköt 1–0.

Tio minuter senare kvitterade Antony, höstens sena nyförvärv från Ajax.

Ronaldo firade 700

Cristiano Ronaldo har haft en tung säsonginledning och började på nytt på bänken. Anthony Martials tidiga skada öppnade för portugisen. Han tackade på allra bästa sätt för förtroendet.

Minuten före pausvilan kom han loss och placerade in Uniteds segermål (2–1), tillika Ronaldos första för säsongen i Premier League, men framför allt firade han karriärens 700:e mål.