Bullerby Cup blev en succé igen

Bullerby Cup 2019 är färdigspelat. Fyra dagar fyllda av fotboll och glädje är nu till ända. Cupgeneralen Leif Carlsson är väldigt nöjd med årets upplaga. "Vill faktiskt säga att det är en succé igen", säger han.

Cupgeneralen Leif Carlsson var nöjd efter cupens slut.

Cupgeneralen Leif Carlsson var nöjd efter cupens slut.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2019-07-28 15:53

190 lag från stora delar av Sverige deltog under 2019 års upplaga av Bullerby Cup. Det var full fart i fyra dagar på Ceosvallens och Vimarvallens planer. Mängder av barn och ungdomar bjöd på kämparvilja, fina aktioner och bidrog till en härlig stämning, både på och utanför planen.

När lugnet hade lagt sig över Ceosvallen på söndagen, efter att den 43:e upplagan av Bullerby Cup spelats färdigt, mötte VT/KP-sporten upp cupgeneralen Leif Carlsson, som är nöjd över hur årets upplaga av Bullerby Cup artade sig:

– Jag vet att jag har använt det här uttrycket många gånger när man sitter såhär efteråt att det är en succé, och jag vill nog faktiskt säga det igen. Allting har funkat väldigt bra. Alltifrån matcher, domare, förläggningar, busstransporter, våra funktionärer som alltid ställer upp till 100 procent och vädret har också varit med oss, om än kanske lite för varmt. Men alla de stora sakerna har fungerat bra.

Årets upplaga av Bullerby Cup var speciell. Vimmerby IF fyller 100 år 2019 och årets jubileumsupplaga innehöll fyra stycken ytterligare klasser. 13- och 14-årsklasser för tjejer och killar.

Två lokala lag, Hultsfreds FK F14 och Vimmerby IF F13, tog sig dessutom till finalen i sina respektive klasser. Under finalerna var det känsla av en folkfest när man befann sig nere på konstgräsplanerna på Ceosvallen.

– Det blev väldigt lyckat. Jag tror att vi har hittat en modell. Vi sa att vi skulle göra en jubileumsupplaga men har ganska tidigt bestämt att vi ska köra på det här även 2020, säger Leif Carlsson.

Han nämner också att det kan utvecklas ytterligare till kommande års Bullerby Cup-spel.

– Det blir ett bra upplägg. Vi har de vanliga klasserna (10 och 12) enligt svenska fotbollsförbundets nya regler, lite nedtonat, och i 13 och 14 får man tävla.

En extra "krydda" till årets Bullerby Cup var också att det kom angenämt besök till Ceosvallen i form av Vimmerbydottern, och den svenska landslagsstjärnan, KosovareAsllani.

– Det var en väldigt rolig bonusgrej.

Många delar gjorde cupen till en fullträff, och det ser inte ut som att det kommer bli annorlunda nästa år heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!