Nu har domarfrågan ljusnat: "Behöver bara några till"

Förberedelserna inför Bullerby Cup är i full gång. Något som tidigare varit ovisst är tillgången på domare, men det ser nu ut att lösa sig.

Mikael Fransson, till höger, ser ljust på domarsituationen inför Bullerby Cup.

Mikael Fransson, till höger, ser ljust på domarsituationen inför Bullerby Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-06-20 19:00

Sommarvärmen har infunnit sig och Bullerby Cup närmar sig med stormsteg. Turneringen avgörs torsdag 28 juli och pågår fram till lördagen den 30:e och hittills står det klart att 203 lag är med och tävlar.

– Matcherna kommer att spelas varje dag från åtta på morgonen till 19 på kvällen, och det på 23 planer, berättar Mikael Fransson på Vimmerby Fotbollsdomarklubb, som är med och organiserar turneringen.

Det är en hel del som ska fixas, och en av de lite knepigare uppgifterna har varit att få ihop tillräckligt med domare, menar Fransson:

– I förra veckan hade jag bara 28 domare klara, och jag vet av erfarenhet att det alltid är några som hoppar av.

Under helgen är det däremot flera som har hört av sig och nu finns det nästan 40 domare tillgängliga.

– Det är många unga som skriver och vill vara med och döma, och det är jätteskoj. Samtidigt vill vi ha fler 18 och 19-åringar som kanske intresserar sig och vill vara med och döma under kommande säsong(er) också.

Vilka krav är det för att få döma i Bullerby Cup?

– Mitt krav är att man ska ha spelat fotboll och gillar sporten. Helst ska man ha gått en domarkurs, gärna Föreningsdomarutbildningen.

Mikael Fransson är väldigt positiv kring engagemanget och ser inga bekymmer kring att få ihop en färdig domarkonstellation.

– När jag har fått ihop 45 domare och kanske några reserver så är jag supernöjd. Jag är nästan säker på att jag får ihop det i tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!