Bullerby Cup-starten nära regna inne

Den 39.e upplagan av Bullerby Cup är i gång. Men det var sannerligen inte problemfritt att få igång turneringen i går. Onsdagens regnkaos ställde till problem. - Det fanns risk för att vi inte skulle kunna spela, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Fotboll2015-07-30 23:22


Under onsdagskvällen upplevde Vimmerby ett av de värsta och mest intensiva regnovädren någonsin. Det formligen forsade ner under en timmes tid och dränkte stora delar av staden. Källare vattenfylldes, gatubrunnarna liknade fontäner, backarna inne i staden förvandlades till vattenfall och bilar fick stanna när man inte kom fram genom allt vatten. När ovädret drog bort och arrangörerna av Bullerby Cup fick syna sina planer stod det klart att man skulle komma att ställas inför en prövning värd namnet.

"Tufft jobb"
Stora delar av Ceosvallen, där 15 av de planer där man spelar Bullerby Cup är belägna, stod under vatten.
- Vi hade ett riktigt tufft jobb i onsdags. Från sen eftermiddag tills det blev mörkt hade vi mängder med personal som gick och skrapade planerna med gummirakor och efter kom en tankbil med vattensug, berättar Bullerby Cup-generalen Leif Carlsson.
- Vi beslutade oss snabbt för att göra den arbetsinsatsen. Och det var tur, för om vi inte hade sugit upp vattnet så hade det funnits en klar risk för att vi inte skulle kunna spela. Det hade aldrig gått.
- Sammanlagt sög vi upp 15 kubikmeter. Vi fyllde den där nästan tre gånger, säger Leif och pekar på tankbilen som sög upp allt vatten.
- Extra komiskt var att det regnade under hela tiden vi höll på att jobba, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!