Camilla lyfter till nästa nivå

Camilla Näslund har tagit kliv för kliv de senaste åren. Från Hultsfreds FK till Vimmerby IF. Från Vimmerby till Lindsdals IF. Och nu IFK Kalmar. Där blir det spel i nya Elitettan, motsvarigheten till Superettan på herrsidan.

Camilla Näslund byter upp sig. Den Hultsfreds-fostrade anfallaren kommer nästa säsong spela i Elitettan med IFK Kalmar. Foto: Magnus Strömsten

Camilla Näslund byter upp sig. Den Hultsfreds-fostrade anfallaren kommer nästa säsong spela i Elitettan med IFK Kalmar. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2012-12-13 07:58

Var hon än har varit så har Camilla Näslund varit en målskytt av rang. Hennes 34 seriemål senaste säsongen i Vimmerby 2011 var långt ifrån någon rekordnotering.
I HFK gjorde hon ännu fler mål. Näslund fortsatte på den inslagna vägen när hon värvades till Lindsdal i division ett i år. Givetvis blev hon skyttedrottning - trots att hon "bara" gjorde åtta mål. Då ska ni veta att Lindsdal bara mäktade med 13 mål totalt.
Nu väntar nästa utmaning för 22-åringen: IFK Kalmar.
- Alltså..., jag ville ta chansen. Kalmar hörde av sig och vi bor här. Jag tror jag hade ångrat mig annars.

AIK, Hammarby...
Näslund är annars inte vidare nöjd med sin säsong:
- Jag känner absolut att det här inte var en av mina bättre säsonger. Samtidigt har det varit tuffare konkurrens och vi har mött bra lag.
I IFK finns sedan tidigare de före detta VIF-spelarna Lovisa Johansson, Linnéa Johansson och Emma Jones. Kanske hamnar även Vimmerby-fostrade Sofie Persson där.
- Jag vet inte. Hon har varit med och tränat, säger Camilla Näslund.
Efter serieomläggningen är Elitettan den näst högsta divisionen i svensk damfotboll från och med 2013. Tidigare fanns en söderetta och en norretta. Nivån höjs.
- Det kommer bli tuffare, helt klart. Men jag mötte hälften av lagen i år i söderettan. De sex bästa lagen där blev ju klara för Elitettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!