Cankovic: "Vi laddar redan för fredag"

Rosengårdsstjärnan Jelena Cankovic är tillbaka på allvar. Serbiskan säkrade segern hemma mot Örebro med ett läckert distansskott och nu väntar ett toppmöte med Eskilstuna –Vi laddar redan för fredag, säger Cankovic efter 2–0-segern.

Rosengårds Jelena Cankovic avlossar sin vänsterfot utanför straffområdet och får till slut se bollen segla in fram till 2–0 hemma mot Kif Örebro.

Fotboll2022-05-16 20:56

En långdragen skada har hållit Rosengårds mittfältskreatör Jelena Cankovic borta under säsongsupptakten, men i fredags blev det ett 45 minuter långt inhopp när det regerande mästarlaget snöpligt tappade segern i slutskedet hemma mot Kristianstad (1–1).

Nu startade 26-åringen för första gången den här säsongen och då slog hon till med ett läckert 2–0-mål i den 39:e minuten hemma mot Kif Örebro. Cankovic snurrade bort Heidi Kollanen precis utanför straffområdet och skickade med sin vänsterfot in bollen i den bortre burgaveln.

"Fantastiskt"

– Det var riktigt najs att göra mål. Det här var min första start i år och det var fantastiskt att jag fick göra mål, säger 26-åringen med ett leende.

Hon såg att Örebromålvakten Tove Enblom var något felplacerad, men det mesta handlade egentligen om instinkt.

– Jag tänkte inte så mycket, allt handlar om att fatta beslut. Jag dribblade och sedan skruvade jag in den, säger hon och skrattar.

Totalt blev det 75 minuter på planen för mittfältaren.

– Vi får se hur jag känner mig i morgon, men jag tror att jag börjar hitta formen. Det är många matcher nu, så matchtempot tror jag kommer ganska snabbt, säger hon.

Rosengårdstränaren Renée Slegers strödde lovord över Cankovic.

– Hon är fantastisk fotbollsspelare med så mycket passion, kvalitet och arbetsvilja. Hon sätter sig själv och andra i så bra lägen. Hon ger andra spelare tid och plats. Hon är fantastisk, säger Slegers.

Cankovic var även med i speluppbyggnaden till ledningsmålet, som kom i den sjunde minuten. Det var serbiskan som ställde om med en lång diagonalpass från vänsterkanten. På högerkanten fick till slut Mia Persson skottläget i straffområdet och mittfältaren kunde prickskjuta in sitt sjätte mål för säsongen.

– Jag är supernöjd med vår första halvlek. Vi har mycket fart i våra anfall och använder de ytor som de släpper till oss. I andra halvlek tappar vi vårt tryck. Jag skulle gärna se att vi spelade bättre och dödade matchen tidigare, säger Rosengårdstränaren Slegers, som fick nöja sig med en 2–0-seger.

"Vi är starkare"

Rosengård är fortsatt obesegrat och toppar damallsvenskan på 22 poäng tack vare bättre målskillnad än tvåan Häcken. Där bakom skuggar trean Linköping och fyran Eskilstuna på 19 poäng.

Kommande fredag väntar just Eskilstuna på bortaplan för Rosengård.

– Det är en bra motståndare. De har en tyngd och fysik i sitt lag. Det blir en tuff match, men jag tycker att vi är starkare, säger Renée Slegers.

Fakta: Toppen i damallsvenskan

1) Rosengård, +14 i målskillnad, 21 poäng.

Kommande tre matcher i damallsvenskan: 20/5 Eskilstuna (borta), 30/5 Piteå (hemma), 3/6 Linköping (b).

2) Häcken, +13, 21 poäng.

Kommande tre matcher: 22/5 Piteå (b), 29/5 Djurgården (h), 5/6 Brommapojkarna (b).

3) Linköping, +8, 19 poäng.

Kommande tre matcher: 22/5 Brommapojkarna (b), 29/5 AIK (b), 3/6 Rosengård (h).

4) Eskilstuna, +6, 19 poäng.

Kommande tre matcher: 20/5 Rosengård (h), 27/5 Kif Örebro (b), 5/6 Vittsjö (h).

Fotnot: Rosengård och Häcken möts även i finalen av svenska cupen på Malmö IP den 26 maj.