Caroline Phalén enda målskytt när Hultsfred föll

Hultsfred förlorade mötet med Fredriksdal borta med 2-5 (1-3) i division 3 Småland norra dam i fotboll på söndagen.

Fredriksdals BK vann mot Hultsfreds FK

Fotboll2022-10-02 17:58

- Resultatet speglar väl kanske inte matchbilden helt men Fredriksdal var något mera heta i de avgörande momenten sett över hela matchen. Fast situationer blev också avgörande då tre av Fredriksdals mål tillkom efter det, kommenterade Hultsfreds tränare Fredrik Widéen.

Fredriksdal började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Fanny Jansson till.

Hultsfred kvitterade till 1-1 i 34:e minuten, genom Caroline Phalén.

Fredriksdal tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Rebecca Karlsson. Direkt efter pausen gjorde Rebecca Karlsson mål ännu en gång och ökade Fredriksdals ledning.

Med en halvtimme kvar att spela fick Erika Josefsson träff och ökade ledningen för Fredriksdal.

I 68:e minuten slog Caroline Phalén till på nytt, och reducerade åt Hultsfred. Men mer än så orkade Hultsfred inte med.

Men med nio minuter kvar att spela ökade Fredriksdal ledningen genom Felicia Jansson. 5-2-målet blev matchens sista.

Fredriksdal har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Hultsfred har två vinster och tre förluster.

Resultaten i sista omgången innebär att Fredriksdal slutar på andra plats och Hultsfred på tredje plats.