Carricks United vann – klart för CL-åttondel

Två dagar efter att managern Ole Gunnar Solskjær fått sparken säkrade Manchester United en åttondelsfinalplats i Champions League-fotbollen. Cristiano Ronaldo och Jadon Sancho gjorde målen i 2–0-segern i gruppfinalen borta mot Villarreal under Michael Carricks ledning.

Manchester United tillfällige manager Michael Carrick kunde jubla över åttondelsfinalplatsen i Champions League.

Fotboll2021-11-23 21:09

Tre dagar efter den förnedrande 1–4-förlusten bort mot Watford i Premier League och två dagar efter att norske managern Ole Gunnar Solskjær fått sparken är Manchester United ett vinnande lag igen.

I gruppfinalen borta mot spanska Villarreal i Champions League blev det 2–0 under den tidigare assisterande tränaren och nya tillfälliga managern Michael Carricks ledning.

Portugisiske anfallsstjärnan Cristano Ronaldo satte 1–0 i den 78:e minuten på Estadio de la Cerámica, kallad "El Madrigal", i Vila-real utanför Valencia och Jadon Sancho fastställde slutresultatet i 90:e.

Tack vare fler poäng i inbördes möten med spanska Villarreal och italienska Atalanta har det krisande engelska storlaget säkrat en av de två toppositionerna i grupp F som ger en åttondelsfinalplats.

Svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United som med en match kvar att spela toppar gruppen på tio poäng, tre före tvåan Villarreal, fyra före trean Atalanta och sex före schweiziska Young Boys som spelade 3–3 senare under tisdagskvällen.

I Ukraina tog segermaskinen Bayern München sin femte raka seger via 2–1 mot Dynamo Kiev och säkrade gruppsegern i grupp E. Polske anfallsstjärnan Robert Lewandowski stod för matchens häftigaste mål när han gjorde 1–0 för det tyska storlaget genom en cykelspark i den 14:e minuten.

Fakta: Åttondelsfinalklara CL-lag

Liverpool, Ajax, Bayern München, Manchester United, Juventus, Chelsea.

Gruppspelet avslutas 7–8 december och därefter lottas de 16 kvarvarande åttondelsfinallagen mot varandra.