Casemiro poängräddare på stopptid i stormötet

En straff såg ut att avgöra stormötet mellan Chelsea och Manchester United på Stamford Bridge. Italienaren Jorginho gav hemmalaget ledningen med sitt 1–0-mål i matchens slutskede. Men United reste sig och räddade oavgjort när Casemiro nickade in 1–1 på stopptid.

Casemiro firar sitt poängräddande mål i stormötet mellan Chelsea och Manchester United som slutade oavgjort (1–1).

Fotboll2022-10-22 20:28

Manchester United, stärkta av 2–0-segern mot Tottenham i veckan, öppnade matchen bäst. Marcus Rashford hade två fina chanser att ge bortalaget ledningen, men träffade inte rätt.

Chelseatränaren Graham Potter var uppenbarligen inte nöjd och agerade genom att byta ut backen Marc Cucurella och gå över till en fyrbackslinje redan efter 35 minuter.

Det skulle ge resultat. I den andra halvleken jämnade Chelsea ut spelet och började hota framåt. Än värre för United var att mittbackseleganten Raphaël Varane tvingades kliva av i den 60:e minuten med en befarad knäskada. VM kan nu vara i fara för Varane som gick ut med tårar i ögonen. In kom Victor Nilsson Lindelöf.

Elanga byttes in

Trevor Chalobah kom nära när han nickade i ribban innan spelet åter jämnades ut. Matchens andre svensk äntrade planen i 80:e minuten när Anthony Elanga byttes in för bortalaget.

Det var dock andra inhoppare som skulle stjäla rubrikerna. Chelseas Armando Broja hölls i för länge och bryskt av Scott McTominay och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Jorginho och satte iskallt in 1–0 till Chelsea i den 86:e minuten.

United repade mot och skapade ett rejält tryck mot slutet, inte minst tack vare en pigg Elanga. Utdelning skulle man också få. Dyra nyförvärvet Casemiro träffade Luke Shaws inlägg med pannan, fyra minuter in på tilläggstiden. Bollen var med knapp marginal över mållinjen och matchen slutade 1–1.

Champions League väntar

Chelsea vet ännu inte hur det är att förlora under Graham Potter. Manchester United ligger kvar som femma i tabellen medan Chelsea återfinns en placering högre upp.

Närmast väntar Sheriff Tiraspol i Europa League för United på torsdag och Chelsea möter RB Salzburg i Champions League på tisdag.