Cavani sköt United till semifinal

Ett sent mål av Edinson Cavani skickade Manchester United till semifinal i ligacupen – i en match där Victor Lindelöf, som dras med ryggproblem, fick vila.

Edinson Cavani har inlett bra i Manchester United. Arkivbild.

Fotboll2020-12-23 23:15

Det kunde ha blivit ett svenskmöte i kvartsfinalen i engelska ligacupen mellan Everton och Manchester United. I Everton fick nämligen Robin Olsen förtroendet att vakta kassen, men samtidigt vilades hans landslagskollega Victor Nilsson Lindelöf i United. Lindelöf fortsätter att dras med ryggbesvär.

– Jag har haft mycket ont och jag har fortfarande problem med det. Jag tränar varje dag för att få ordning på det men spelschemat är väldigt, väldigt tajt så jag försöker bara ha det under kontroll, sade Lindelöf tidigare i veckan.

Men United klarade sig utan svensken. Trots flera bra lägen så dröjde det till den 88:e minuten innan matchens första mål kom. Det var då Uniteds Edinson Cavani som spräckte nollan. Strax utanför straffområdet fick Cavani på ett perfekt avslut som letade sig in bakom Robin Olsen.

Trots fem tilläggsminuter kunde inte Everton kvittera. I stället satte Anthony Martial 2–0 till United precis innan slutsignalen ljöd. Därmed är Manchester United vidare till semifinal i ligacupen.

I den tidiga matchen besegrade Tottenham Stoke. Gareth Bale inledde målskyttet när han från nära håll satte 1–0. I den andra halvleken kvitterade Stoke genom Jordan Thompson. Men Tottenham replikerade dryga kvarten senare när Ben Davies sköt in 2–1 via stolpen. Harry Kane fastställde slut resultatet 3–1 som betyder att Tottenham är vidare till semifinal i ligacupen.