Chans på chans – ändå blev det noll poäng för DSK

Att det var besviket i Djursdala SK efter fredagens hemmamatch var lätt att förstå. Laget hade en hel drös med kvalificerade målchanser – men fick gå av planen med noll poäng. "Jag tycker att vi är värda att vinna", säger tränaren David Henriksson.

Stensjön fick jubla. Djursdala fick deppa. Trots ett tiotal heta chanser blev det förlust för DSK hemma på Dalavallen.

Stensjön fick jubla. Djursdala fick deppa. Trots ett tiotal heta chanser blev det förlust för DSK hemma på Dalavallen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-27 21:45

Stensjöns IF hade det spelmässiga övertaget på Dalavallen. Djursdala SK hade det chansmässiga. 

Ändå var det bortalaget som fick jubla åt tre poäng. Gästerna gjorde i princip mål på alla sina chanser.

– Det är knappt att de har tre chanser, ändå gör de tre mål, suckar Djursdalas tränare David Henriksson. 

I den första halvleken kunde – och borde – hans lag ha haft ledningen. 

Redan efter några minuter tvingade man Stensjöns målvakt till en fin räddning. Sedan hade Markus Ahl ett skott i ribban, kort efter det. 

Kallduschen kom i minut 19, då Armin Alis höga slumpskott letade sig hela vägen in i krysset bakom Oskar Eriksson i DSK-målet. 

DSK vaskade fram ytterligare 100-procentiga chanser och kanske borde man också haft 1–1 i paus. Detta efter att en boll rensats undan på mållinjen efter en hörna, men där många i hemmalaget menar att bollen var inne. 

– Några i publiken påstår att den var inne med nästan en meter. Gör vi 1–1 där så är uppförsbacken borta och då kanske det kan svänga över. Nu får vi istället jaga och jaga, säger mittbacken Björn Stridh, som gjorde en bra match för DSK.

Stensjön försökte spela sig ur i stort sett alla situationer, vilket gav Djursdala chansen när laget satte hög press. I den andra halvleken fick hemmalaget också tryck, utan att få in bollen.

– Vi är för slarviga i sista tredjedelen. Vi måste vara mer noggranna där, konstaterar David Henriksson.

Då kom nästa kalldusch. 0–2 efter en snabb omställning. DSK gav sig inte utan reducerade till 1–2, genom Patrik Larsson. Där och då var det drygt 20 minuter kvar att spela.

Istället för en kvittering kom spiken i kistan med åtta minuter kvar, när Stensjön återigen ställde om och kontrade in 1–3.

– Vi bränner en massa chanser och Stensjön gör mål på alla sina lägen. Sen är det slarvigt av oss när de gör sina mål. Jag är väldigt besviken, säger Björn Stridh.

DSK-tränaren var nöjd med insatsen, men besviken över resultatet.

– Jag är helnöjd med matchen överlag. Därför är det extra surt att vi inte kan göra mål. Man är nöjd, samtidigt som man är väldigt besviken. Jag tycker att vi är värda att vinna, säger David Henriksson, som valde att lyfta fram tre spelare i sitt lag:

– "Macke" (Markus Ahl), Björn (Stridh) och Simon (Henriksson) gör det riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!