Revanschsugen duo får viktig roll i Kisa

David Ganbrant och Kevin Dahl fick sina säsonger helt och delvis förstörda av skador förra året. Nu är de redo för revansch med Kisa BK. "Det är två spelare som kan bli väldigt betydelsefulla för oss i år", säger tränaren Alberis Da Silva.

David Ganbrant och Kevin Dahl brottades med skadeproblem förra året och är sugna på revansch med Kisa BK den här säsongen.

David Ganbrant och Kevin Dahl brottades med skadeproblem förra året och är sugna på revansch med Kisa BK den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-06 20:30

AVSPARK 2023

Både David Ganbrant och Kevin Dahl har varit en del av resan som tagit Kisa BK från femman till trean de senaste åren. Förra året kunde de inte vara med och bidra som de tänkt sig. Dahl drabbades av både en hjärnskakning och knäproblem och kunde bara spela nio matcher. Ganbrant skadade korsbandet redan hösten 2021 och missade hela debutsäsongen i trean ifjol.

– Oturen var framme i den näst sista matchen den säsongen. Sedan dess har jag jobbat hårt för att ta mig tillbaka. Det har blivit många timmar på gymmet, säger 22-åringen som ändå ser ut att få belöning för sitt hårda slit.

undefined
Kevin Dahl är en viktig del av Kisa BK:s backlinje.

Känner du dig fullt återställd nu?

– På ett vis ja. Jag kan röra mig obehindrat ute på planen och känner ingen smärta i knät. Däremot så sitter det mycket i huvudet. Jag törs inte riktigt gå in för fullt i alla situationer. Det finns hela tiden med omedvetet att jag är lite rädd för att skada knät igen. Jag hoppas att det släpper i takt med att jag får spela fler matcher.

Tränaren Alberis Da Silva ser fram emot att ha tillbaka sin mittfältsstrateg i laget.

– David har sett riktigt bra ut. Han tog det lite försiktigt från början på försäsongen, men har kunnat spela i de tre senaste träningsmatcherna. Han håller väldigt hög kvalité med boll och är trygg i sitt passningsspel. Dessutom har han ledaregenskaper som är viktiga att ha ute på planen, säger han.

Ganbrant själv är spelsugen inför seriepremiären på måndag hemma mot Haga. Även att det har varit stor omsättning på spelare i truppen inför säsongen har han en god känsla.

– Det känns bra. Vi har fått in ett par vassa nyförvärv och är ett bra gäng som tränar hårt. 

undefined
David Ganbrant har en nyckelposition som defensiv mittfältare i Kisa BK.

En annan nyckelspelare som vill spela en större roll i år är Kevin Dahl. Backen fick stora delar av fjolåret förstörd av skador.

– Jag fick en hjärnskakning i början av förra säsongen och missade ett par matcher då. Sedan hann jag knappt komma tillbaka innan jag fick problem med ett knä istället. Det var väldigt skönt att vi lyckades hänga kvar i trean så jag får chans till revansch där i år, säger han.

Vad tror du om Kisas möjligheter i serien?

– Vi har tappat många bra spelare, men har förstärkt med ett par och det finns också många spelare med hög kvalité i truppen. Vi får försöka göra det bästa av det och sikta på att säkra nytt kontrakt i första hand.

Alberis Da Silva tror Kevin Dahl kan bli en nyckelspelare i år.

– När han är i full form så är han en spelare som kan hjälpa laget jättemycket.

Kevin Dahl, Kisa BK.
Kevin Dahl, Kisa BK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!