Liverpool tappade poäng och Manchester City föll tungt. Då tog Chelsea vara på chansen och ryckte i Premier League.

Arsenal segrade mot Leicester.

Fotboll2021-10-30 15:39

Stormakterna Chelsea, Liverpool och Manchester City ser återigen ut att göra upp om titeln i den engelska högstaligan. Men bara en av dem fick fira efter den tionde omgången i Premier League.

Liverpool tappade 2–0 till 2–2 mot Graham Potters Brighton medan Manchester City föll med 0–2 mot Crystal Palace.

Två tunga bakslag som Chelsea drog nytta av genom att besegra Newcastle med 3–0 och befästa serieledningen, tre poäng före Liverpool och fem före City.

Anfallsbekymmer

Londonlaget Chelsea har tvingats klara sig utan en renodlad anfallare de senaste matcherna efter den kostsamma 4–0-segern mot Malmö FF i Champions League där både Romelu Lukaku och Timo Werner utgick skadad.

Det har man gjort med blandad framgång.

Efter 7–0-segern mot Norwich i ligaspelet fick man kämpa för att slå ut Southampton i Carabo cup.

I bortamötet med Newcastle satt målen återigen långt inne – men efter timmens spel kom islossningen.

Högerbacken Reece James satte dit två tjusiga mål inom loppet av tolv minuter och kort senare satte straffspecialisten Jorginho dit 3–0 från elvameterspunkten.

Nästa uppgift för Londonlaget är Malmö FF på bortaplan i Champions League på tisdag.

Ramsdale hjälte för Arsenal

Londonrivalen Arsenal visade tidigare under lördagen att de fått upp farten i ligaspelet. Två tidiga mål och en storspelande Aaron Ramsdale blev segerreceptet mot Leicester.

Arsenal fick en flygande start på matchen när brasilianske mittbacken Gabriel nickade in 1–0-målet i den femte minuten. Drygt tio minuter senare kunde egna produkten Emile Smith Rowe dubblera ledningen.

De resterande 75 minuterna fick Arsenal ägna sig åt att försvara sig, och trots Leicesters massiva övertag lyckades man hålla tätt. Mycket tack vare nye målvakten Aaron Ramsdale, som motade bort allt, inklusive James Maddisons välplacerade frispark.

Segern innebär att Arsenal tar ett rejält skutt i den haltande tabellen, från tionde till femte plats. Leicester tar över tiondeplatsen.