Chelsea storvärvar – stjärnbacken klar

Wesley Fofana, 21, är klar för Chelsea. Den franske mittbacken lämnar Premier League-konkurrenten Leicester för en summa som uppges landa runt 930 miljoner kronor. Kontraktet är skrivet på sju år.

Wesley Fofana, här i kamp för förre Chelsea-strikern Tammy Abraham, är klar för Londonlaget. Arkivbild.

Wesley Fofana, här i kamp för förre Chelsea-strikern Tammy Abraham, är klar för Londonlaget. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2022-08-31 15:02

Efter månader av spekulationer är det slutligen klart och Chelsea har fått sin man. Efter att både Antonio Rüdiger och Andreas Christensen lämnat var Londonlaget i skriande mittbacksbehov och nu har nye ägaren Todd Boehly öppnat plånboken.

Enligt Sky Sports har Chelsea betalat motsvarande 930 miljoner kronor för att köpa loss 21-årige Wesley Fofana från Leicester.

Fofana har skrivit på ett sjuårsavtal med Chelsea och blir klubbens tredje försvarsförstärkning efter Kalidou Koulibaly och Marc Cucurella.

Strejkat i Leicester

"De två senaste dagarna har varit viktiga dagar för mig och jag är verkligen glad. Jag tränade med laget i morse och det är som en dröm för mig. Jag är väldigt exalterad över att börja spela matcher för fansen och klubben", säger Fofana till klubbens webbplats och tillägger:

"Jag är här för att vinna titlar. Jag har kommit hit för att vinna och klubben är byggd för att vinna titlar."

21-åringen spelade de två första ligamatcherna för Leicester men har sedan dess strejkat för att få igenom flytten till Chelsea. Innan han flyttade till England spelade han för franska Saint-Étienne.

Debut på lördag?

"Wesley är en otroligt lovande försvarare som redan har visat sin kvalitet i Premier League i ung ålder. Vi är förtjusta över att att kunna värva en av Europas mest lovande talanger till Chelsea och vidare förstärka den delen av vår trupp för denna säsong och många framöver", säger Todd Boehly.

Chelsea föll tungt mot Southampton på tisdagen (1–2) och återfinns först på åttonde plats i ligan.

Fofana kan tänkas debutera på lördag då Londonderby mot West Ham stundar på Stamford Bridge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!