Chelsea tappade poäng – i Harders debut

Pernille Harder kunde ha fått en roligare debut i Chelsea-tröjan. Danskan blev mållös när hon hoppade in för de regerande mästarna – som tappade poäng direkt mot Manchester United i Super League-premiären.

Pernille Harder, här i Wolfsburg, blev inbytt i debuten med Chelsea. Arkivbild.

Fotboll2020-09-06 18:45

Chelsea var på väg mot seger i den engelska ligapremiären borta mot Manchester United. Men i den 80:e minuten kontrade hemmalaget in 1–1 efter att inhopparen Jackie Groenen tagit sig förbi svenska Jonna Andersson och frispelat Leah Galton, som bara kunde raka in bollen. Dessförinnan hade Sam Kerr gett Londonlaget ledningen efter en halvtimmes spel.

I en match som slutade 1–1 fick danskan Pernille Harder tio minuter på planen, utan att utmärka sig nämnvärt.

Anfallsstjärnan skrev tidigare i veckan på ett avtal med Chelsea efter att ha lämnat tyska Wolfsburg till en övergångssumma av drygt tre miljoner kronor.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen medan Jonna Andersson blev utbytt direkt efter Uniteds kvittering.

I hemmalaget fick Lotta Ökvist en kvart på planen.

I Bundesligapremiären fick Hanna Glas Bayern München en flygande start hemma mot FC Sand. Siffrorna skrevs till 6–0 och svenskan fick en kvarts speltid i sin nya klubb. Amanda Ilestedt blev dock kvar på bänken i 90 minuter.

I Italien fortsätter Juventus att imponera. Laget, utan nyförvärvet Lina Hurtig, vann med 2–0 hemma mot San Marino Academy. Linda Sembrant spelade hela matchen.