Chelsea till final i engelska ligacupen

Svenska Jonna Andersson, Zecira Musovic och Magdalena Eriksson får åter chansen att spela final med Chelsea – nu i engelska ligacupen för damer. Laget slog Manchester United i semifinalen på onsdagskvällen med 3–1.

Jonna Andersson var med och spelade Chelsea till final i engelska ligacupen. Arkivbild.

Fotboll2022-02-02 22:08

I semifinalen i FA-cupen i oktober var det Chelsea som tog sig vidare, för att sedan vinna finalen med 3–0 mot Arsenal. Då besegrade man Manchester City med 3–0 – och i kvällens semifinal var det Uniteds tur att gå miste om finalplatsen när mötet på Kingsmeadow slutade 3–1.

Samtliga av matchens mål kom inom loppet av 13 minuter – där Chelsea tog ledningen i den 26:e minuten genom Pernille Harder och utökade den genom Jessie Fleming fem minuter senare. Sedan klev Uniteds Vilde Bøe Risa fram och reducerade, men Jessica Carter gav hemmalaget sin bekväma tvåmålsledning åter i den 39:e minuten med 3–1 och det resultatet stod sig sedan matchen ut.

I startelvan återfanns både Jonna Andersson och målvakten Zecira Musovic, men lagkaptenen Magdalena Eriksson var inte tillbaka på planen på grund av skada.

I finalen möter Chelsea antingen Manchester City eller Tottenham, som möts i den andra semifinalen imorgon torsdag.