Chelsea till final i FA-cupen – slog ut City

Det var en sövande tillställning när de två engelska Champions League-semifinalisterna, Chelsea och Manchester City, gjorde upp om en plats i FA-cupfinalen. Hakim Ziyech blev hjälte med matchens enda mål – Chelsea vann med 1–0.

Hakim Ziyech blev hjälte för Chelsea i FA-cupsemifinalen.

Fotboll2021-04-17 21:24

Både Chelsea och Manchester City kom från Champions League-returen i veckan, och det märktes i FA-cupsemifinalen.

Det var långsamt och sömnigt i första halvlek – och några kvalificerade målchanser kunde man bara drömma om.

Andra halvlek fortsatte i samma lunkade tempo. Men plötsligt i den 55:e minuten nådde en öppnande passning den löpande Timo Werner; tysken drev bollen in i straffområdet och passade i sidled till Hakim Ziyech som kunde stöta in ledningsmålet.

Bara några minuter senare fick Ziyech ett friläge, men Citymålvakten Zack Steffen stod i vägen.

City lyckades inte frambringa en ordentlig slutforcering. Pep Guardiolas lag saknade spets i offensiven och matchen slutade 1–0 till Chelsea.

Det innebär att en av fyra titelchanser är borta för Manchester City som fortfarande kan vinna Champions League, ligacupen och Premier League.

Även Chelsea är kvar i Champions League, och är nu även framme i final i FA-cupen där de ställs mot vinnaren i matchen mellan Leicester och Southampton. Thomas Tuchel, som tog över som tränare efter Frank Lampard i januari, har därmed två chanser att plocka en titel under sin första säsong.