Chelsea till final i FA-cupen

Chelsea är vidare till final i FA-cupen. Londonlaget slog Manchester United med 3–1 och nu väntar ett rafflande derby mot Arsenal. –Jag är väldigt stolt över här den prestationen, säger Chelseas tränare Frank Lampard efter matchen.

Olivier Giroud stod för ett av målen när Chelsea avancerade till final i FA-cupen.

Fotboll2020-07-19 21:15

Chelsea har haft svårt mot Manchester United och hade inför semifinalen i den engelska FA-cupen förlorat tre senaste matcherna mot de rödklädda. Men efter söndagens 3–1-vinst är den dystra sviten bruten.

– Det är en utmärkt bedrift att ta sig till FA-cupfinalen. Att vinna en semifinal är bra, men att vinna finalen är det viktiga, säger Lampard som vunnit cuptiteln fyra gånger, enligt Reuters.

Ledningsmålet kom strax före halvtid efter att Olivier Giroud lurat bort svenske Victor Nilsson Lindelöf och tryckt in bollen.

I den andra halvleken utökade Chelsea till 2–0 efter att Mason Mount prövat från distans och David de Gea stått för ett svagt ingripande. Därefter kom 3–0 genom ett självmål från Harry Maguire.

Men det fanns fler bekymmer för Manchesterlaget. Försvaren Eric Bailly tvingades lämna matchen på bår efter att ha blivit knockad två gånger om. Först skallade han ihop med Chelsea Kurt Zouma och därefter med lagkamraten Harry Maguire.

I den 85:e minuten tilldelades Manchester United en straff som Bruno Fernandes prickade in. Målet skapade lite nerv i matchen, men närmare än så kom inte United.

I finalen ställs Chelsea mot Londonrivalen Arsenal som slog ut Manchester City med 2–0. Matchen spelas den 1 augusti.