Chelsea tvingades spela trots covid

Chelsea tvingades spela söndagens match mot Wolverhampton trots att flera stjärnspelare testat positivt för covid-19. –Det här är inte säkert, säger Thomas Tuchel efter matchen.

Chelseas tränare Thomas Tuchel inför söndagens match mot Wolverhampton.

Chelseas tränare Thomas Tuchel inför söndagens match mot Wolverhampton.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2021-12-19 14:48

Den utbredda covidsmittan bland Premier League-klubbarna ledde till att fem av sex av lördagens matcher blåstes av. Men ligaledningen vägrade låta Chelsea skjuta upp sin match mot Wolverhampton på söndagen.

Stjärnorna Romelu Lukaku, Timo Werner, Jorginho och Callum Hudson-Odoi saknades på grund av covid-19. Ben Chilwell är också smittad, men var redan knäskadad sedan tidigare.

"Inte säkert"

Dessutom uppges flera spelare ha testats positivt under lördagen. Andra har isolerats efter att ha kommit i kontakt med smittade personer.

Kai Havertz and Ruben Loftus-Cheek saknades till exempel när Chelseas buss kom till Wolverhamptons hemmaarena inför matchen.

– Vi pratar om att skydda spelare och ha en säker miljö, men det här är inte säkert. Jag skulle inte bli överraskad om fler tester framöver visar positivt. Hur ska det kunna sluta om vi sitter i bussen och äter middag och umgås tillsammans som om inget hänt?, säger Thomas Tuchel till BBC.

Tvingades spela

Chelsea hade svårt att få ett slagkraftigt lag till matchen och tvingades starta med N'Golo Kanté medan Mateo Kovacic byttes in i andra halvlek, trots att duon inte var i matchform.

– Vi lät Kovacic spela i 30 minuter en dag efter tio dagar med covid. Vi tvingar honom att spela, vem tar ansvar för det? Kanté har gjort en träning (efter skada), (Trevor) Chalobah har gjort två träningspass och är kanske skadad igen, säger Tuchel.

Premier League uppges ha konstaterat att Chelsea har en så pass bred trupp att klubben kunde genomföra matchen.

Det blev mållöst mellan Wolverhampton och Chelsea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!