Chelsea vann svenskmötet i Champions League

Det blev Chelseabackarna Jonna Andersson och Magdalena Eriksson som fick fira i svenskmötet mot Frida Rolfö och Rebecka Blomqvist i Wolfsburg i Champions League. Londonklubben visade vikten av effektivitet och vann första kvartsfinalen med 2–1.

Barcelona är på god väg mot semifinal i Champions League efter 3–0 i första kvartsfinalmatchen mot Manchester City. Arkivbild.

Fotboll2021-03-24 15:07

Den australiska stjärnan Sam Kerr plockade upp en djupledspassning, rundade målvakten och gjorde 1–0 för Chelsea i den 55:e minuten. Elva minuter senare slog danskan Pernille Harder till efter en misslyckad utspark av Wolfsburgs målvakt.

Chelsea hade ledningen, men innan det hade det mesta handlat om Wolfsburg.

Fridolina Rolfö kunde ha gett sin tyska klubb ledningen flera gånger. Men antingen stod stolpen eller tyska Chelseamålvakten Ann-Katrin Berger i vägen.

Utöver Rolfös chanser hade Wolfsburg ytterligare en stolpträff, ett bortdömt mål och ett avslut räddat på mållinjen av Jonna Andersson. Men några mål hade det inte blivit.

Eriksson orsakade straff

Det skulle krävas en straff för att Wolfsburg skulle spräcka målnollan.

Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson sänkte Svenja Huth i straffområdet, och straffen var solklar. Nederländaren Dominique Janssen gjorde inga misstag, dunkade upp bollen i nättaket och reducerade för den tyska ligatvåan.

Men mer än så blev det inte. Wolfsburg, som vann turneringen 2014, tar dock med sig ett relativt bra resultat till returmötet.

Andersson och Eriksson spelade hela matchen för Chelsea. Rolfö blev utbytt för Rebecka Blomqvist i den 67:e minuten.

Båda mötena spelas på Ferenc Szusza-stadion i Budapest på grund av coronapandemin.

Storseger för Barcelona

Barcelona har ena benet i Champions League-semifinal. Katalanskorna vann den första kvartsfinalen mot Manchester City med klara 3–0.

Nigerianskan Asisat Oshoala inledde målskyttet när hon från straffområdesgränsen elegant placerade in 1–0 via stolpen i den 35:e minuten. Barcelona radade upp målchanser och gick upp till 2–0 knappt tio minuter in i andra halvlek.

Tre minuter efter 2–0 fick gästerna straff, men Chloe Kelly kunde inte göra om Caldenteys bedrift, utan fick se den spanska landslagsmålvakten Sandra Paños rädda.

Istället utökade Barcelona till 3–0 fyra minuter från slutet genom Jennifer Hermoso som kunde slå in en stolpretur.

Formellt sett hade spanjorskorna fördel av hemmaplan, men i realiteten spelades matchen i italienska Monza på grund av coronapandemin.

I det helfranska mötet mellan Paris Saint-Germain och Lyon var det de regerande mästarna Lyon som drog det längsta strået. Matchen var länge mållös men i den 86:e minuten kunde Wendie Renard förvalta en straff och ge bortalaget segern.

Ett drömresultat för Lyon att ta med sig hem till returen. Lyon har vunnit turneringen fem år i rad, och är på jakt efter ytterligare en Champions League-titel.

Samtliga returmatcher spelas nästa vecka.