Chelsea vidare efter stjärnans drömmål

Tre poäng mot Salzburg i Österrike räckte för att ta Chelsea vidare till Champions Leagues slutspel. Matchen slutade 2–1 till Graham Potters mannar efter ett jätteskott av tyske stjärnan Kai Havertz. I Andalusien besegrade Sevilla ett svenskinfluerat FC Köpenhamn med 3–0.

Kai Havertz firar sitt mål mot Salzburg som säkrade avancemang i Champions League.

Fotboll2022-10-25 20:48

Graham Potter formerade om sitt lag något efter en mindre övertygande första halvlek i stormötet mot Manchester United i helgen (1–1).

Borta var de så kallade wingbackarna och ett mer offensivt 3–4–3-lag kom i stället till spel. En taktisk justering spelarna verkade trivas med.

Chelsea dominerade stort i första halvlek och satte även 1–0 när Mateo Kovacics vänsterskott letade sig in i krysset efter lite flipperspel i straffområdet.

Drömmål från stjärnan

Så långt allt väl för gästerna från London. Kort efter paus skulle dock kallduschen komma.

Salzburg kontrade, Junior Adamu sprang i från och placerade in kvitteringsbollen enbart fyra minuter in i den andra halvleken.

Men Chelsea lät sig inte nedslås. Christian Pulisic dribblade fint och lade över bollen till Kai Havertz en bit utanför straffområdet. 23-åringen nöp till med sin vänsterfot och bollen studsade ribba in i mål. 2–1 var ett faktum.

Hemmalaget ville inte ge sig och Thiago Silva tvingades rensa på mållinjen efter att Kepa hängt tvätt. Men Chelsea höll ut och kunde därmed säkra avancemang till åttondelsfinal. Salzburg får försöka på nytt borta mot Milan nästa vecka.

16-årig svensk spelade

I Spanien gick Sevilla och FC Köpenhamn – med Victor Claesson i startelvan och Roony Bardghji på bänken – en kamp om vilket lag som skulle koppla greppet om tredjeplatsen, som innebär vidare spel i Europa League.

Inhoppande Youssef En-Nesyri sköt 1–0 till hemmalaget efter drygt en timmes spel och Isco satte spiken i kistan med sitt 2–0-mål två minuter före full tid. På stopptid fastställde Gonzalo Montiel slutresultatet till 3–0.

Blott 16-årige Roony Bardghji fick hoppa in i den 63:e minuten. Victor Claesson spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.