Chelseas CL-kross – Musovic höll nollan

Med sex mål inom loppet av en halvtimme i första halvlek och ett mål i andra krossade engelska svensklaget Chelsea schweiziska Servette med 7–0 på bortaplan i Champions Leagues gruppspel.

Chelseas anfallsstjärna Sam Kerr satte två mål på drygt två minuter i 7–0-segern borta mot Servette Chênois.

Fotboll2021-11-09 20:47

Svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic och försvararen Magdalena Eriksson startade för storklubben. Musovic spelade hela matchen och höll nollan samtidigt som lagkapten Eriksson byttes ut i 57:e minuten och ersattes av landslagskollegan Jonna Andersson.

Framåt var det anfallsstjärnorna Sam Kerr och Fran Kirby som bidrog mest i Genève. Australiskan Kerr gjorde två mål och två assist och engelskan Kirby två mål och en assist mot gruppjumbon Servette.

Chelsea toppar CL-fotbollens grupp A på sju poäng efter tre spelade matcher, två poäng mer än tvåan Wolfsburg som spelade 2–2 borta mot Juventus senare under tisdagskvällen. Svenska landslagsanfallaren Lina Hurtig hoppade in för det italienska hemmalaget men förblev poänglös.

I grupp B spelade landslagsförsvararen Amanda Ilestedt hela matchen för Paris Saint-Germain som spelade ut Real Madrid med 4–0 på hemmaplan i den tidiga gruppfinalen den franska huvudstaden. Spanjorskorna saknade svenska stjärnan Kosovare Asllani som är skadad. I och med segern ryckte PSG, nio poäng, åt sig en tre poängsledning i gruppen före Real, sex poäng.