Chelseas tunga tapp – Southampton vände

Chelsea har blandat och gett i inledningen av Premier League. Och mot Southampton åkte topplaget på en tung 1–2-förlust.

18-årige Romeo Lavia gjorde mål för Southampton mot Chelsea.

Fotboll2022-08-30 22:42

Segrar mot Everton och Leicester och oavgjort mot London-rivalen Tottenham. Men Chelsea har även åkt på en 0–3-smocka mot Leeds och som nu: 1–2 borta mot Southampton.

Det har med andra ord varit blandad kompott för Chelsea i inledningen av Premier League-säsongen.

Borta mot Southampton började det bra. Chelsea radade upp flera lägen och tog också ledningen i 23:e minuten genom Raheem Sterling.

Men fem minuter senare kvitterade 18-årige Romeo Lavia med ett hårt skott strax utanför straffområdet.

Spiken i kistan kom när Adam Armstrong sköt in slutresultatet 2–1 strax före halvtidsvisslan.

Graham Potter-ledda Brighton åkte på sin första förlust den här säsongen. Nykomlingen Fulham vann med 2–1 efter mål av Aleksandar Mitrovic och ett självmål av Lewis Dunk.

I övrigt spelade Pontus Janssons Brentford 1–1 mot Crystal Palace.