Chiellini ser slutet: "Tar farväl på Wembley"

Italiens möte med Argentina i London blir extra speciellt för Giorgio Chiellini. Junimatchen blir mittbackens sista i landslaget. –Jag kommer att ta farväl på Wembley, där jag upplevde höjdpunkten i min karriär när vi vann EM, säger 37-åringen.

Italiens Giorgio Chiellini. Arkivbild.

Italiens Giorgio Chiellini. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Fotboll2022-04-26 10:25

Giorgio Chiellini var med i Italiens lag som förlorade VM-playoff-mötet med Nordmakedonien, vilket innebar att nationen missar VM-slutspel för andra gången i följd och nu dessutom ser ut att påskynda försvarsbjässens beslut att sluta i landslaget.

Mötet med Argentina blir Chiellinis 117:e match och innebär att han tillsammans med Daniele de Rossi delar fjärdeplatsen över flest landskamper. Bara Gianluigi Buffon (176), Fabio Cannavaro (136) och Paolo Maldini (126) har fler.

Huruvida karriären fortsätter eller inte är en fråga som får sitt svar först efter säsongen.

– Min kärleksaffär med Juventus tar inte slut, den kommer aldrig att ta slut, säger Chiellini, vars kontrakt visserligen sträcker sig till 2023, enligt Espn.

– Låt oss först nå fjärdeplatsen i Serie A och vinna Italienska cupen, sedan sätter vi oss ner med mina två familjer – hemma och Juventus – för att ta reda på vad som är bäst för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!