Chockar Olsson sin semestervän Lukaku?

Det är möjligt att Chelseas stjärnanfallare Romelu Lukaku får en chock när han kliver ut på Stamford Bridge för att möta Malmö FF i Champions League. I motståndarlaget finns hans "semesterkamrat" Martin Olsson. –Jag tror inte att han vet att jag är i Malmö nu, säger MFF-försvararen.

Landslagsbacken och Malmö FF-spelaren bröt näsan mot Mjällby den 3 oktober och får nu spela med en specialmask för ansiktet. På onsdagen väntar Chelsea på bortaplan i Champions League. Arkivbild.

Landslagsbacken och Malmö FF-spelaren bröt näsan mot Mjällby den 3 oktober och får nu spela med en specialmask för ansiktet. På onsdagen väntar Chelsea på bortaplan i Champions League. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-10-19 16:34

På tisdagseftermiddagen anlände Malmö FF-spelarna till ett hotell av den bättre standarden – beläget i närheten av Westminster Abbey i centrala London – för att inkvartera sig inför onsdagens Champions League-möte med Chelsea.

För Malmöförsvararen Martin Olsson kan det bli en speciell match mot en speciell spelare. Han känner Chelseas stjärnanfallare Romelu Lukaku privat.

Får en chock?

– Vi har semestrat på samma ställe, så vi har lärt känna varandra så, säger den svenske landslagsspelaren Olsson vid en pressträff.

– Nu har jag inte pratat med honom på ett tag. Jag tror att det var när jag var i Häcken senast, så jag tror inte att han vet att jag är i Malmö nu, fortsätter MFF-backen, som värvades till Malmö under sommaren.

Han kan få en chock i morgon (onsdag)?

– Det kan han säkert, säger Olsson och skrattar.

De har även mött varandra när de båda spelade i England. Lukakus första klubbadress utanför Belgien var just Chelsea (2011), men framför allt slog han igenom som spelare när han vandrade vidare till West Bromwich, Everton och Manchester United.

– Vi har mött varandra. När han kom upp i A-laget, men även med B-lagen, säger Martin Olsson, som representerade Blackburn, Norwich och Swansea under sin drygt 13 år långa karriär i England.

Frågan är dock om Lukaku kommer att känna igen Olsson. 33-åringen tvingas spela med en ansiktsmask sedan han bröt nästan i slutskedet av det allsvenska mötet med Mjällby i början av oktober.

– Jag fick en armbåge. Det är lite svårt att kunna se på sidorna, men man vänjer sig, säger han.

I somras värvades Lukaku tillbaka till Chelsea från italienska Inter för drygt 860 miljoner kronor, men det är oklart om anfallaren startar mot Malmö FF.

Alldeles oavsett blir den stjärnfyllda Londonklubben en tuff utmaning för Malmö, som inlett grupp H av Champions League med två raka storförluster mot Juventus (0–3) och Zenit S:t Petersburg (0–4).

Underskattar MFF?

– Det kommer att vara tufft. Sedan vet man aldrig vilken nivå de kan komma upp till eller vilka som startar, men de har kvalitet, säger Martin Olsson.

Han tror att Chelsea kan komma att underskatta Malmö.

– De har säkert sett resultaten mot Juventus och Zenit. Det kanske är en bra grej för oss också, men jag tycker att vi har tillräckligt bra spelare för att göra något mål. Så får vi se vad som händer, säger Martin Olsson.

Fakta: Grupp H i Champions League

Resultat och kommande matcher i grupp H av Champions League:

14 september: Malmö FF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0.

29 september: Zenit–MFF 4–0, Juventus–Chelsea 1–0.

20 oktober: Chelsea–MFF, Zenit–Juventus (båda kl 21.00).

2 november: MFF–Chelsea, Juventus–Zenit.

23 november: MFF–Zenit, Chelsea–Juventus.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea.

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!