Skyttekungen funderar på att sluta: "Inte samma grej"

Han var Kisa BK:s bästa målskytt förra säsongen och är en av de absolut viktigaste spelarna i laget. Nu funderar Adam Härnström på att lägga av med fotbollen. "Det handlar mest om motivationsbrist", säger forwarden.

Adam Härnström, Kisa BK, funderar på att sluta med fotbollen.

Adam Härnström, Kisa BK, funderar på att sluta med fotbollen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-14 15:55

20-årige Adam Härnström återvände till Kisa BK inför den förra säsongen, från Åtvidabergs FF. Då blev det genast succé, med 14 mål i division 3 och en stor roll i att laget klarade nytt kontrakt.

Det här året har varit betydligt tuffare, både för anfallaren själv och för KBK. 14 matcher in i serien ligger Kisa sist och löper stor risk att åka ur.

Resten av säsongen ser det dessutom ut som att man får klara sig utan Adam Härnström.

– Vad ska man säga? Jag är på väg bort från Kisa. Jag är inne på att lägga av helt med fotbollen, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Det lutar i alla fall åt det, berättar han när Sporten når honom på måndagseftermiddagen.

Varför?

– Det handlar mest om motivationsbrist. Jag kände det även innan säsongen drog igång när vi tappade många spelare. Det har inte riktigt varit samma grej som förra året.

Härnström, som bor i Linköping, har inte varit med i någon av Kisas höstmatcher, där det blivit två raka förluster.

– Jag har inte tränat något sedan i juni månad, säger han.

Hur har dialogen med klubben sett ut?

– Vi har haft ett par möten där vi snackat lite. De vill så klart ha kvar mig men samtidigt kommer de inte tvinga kvar mig.

KBK har bara sju poäng i division 3 och har hela 14 poäng upp till säker mark.

– Det kommer bli jäkligt tufft att klara nytt kontrakt, menar Härnström, som alltså kan ha gjort sitt sista framträdande i den gula tröjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!