Chockförlust för MFF mot Mjällby: "Oskicklighet"

Malmö FF åkte på en chockförlust, 1–2 hemma mot Mjällby. David Löfquist låg bakom bortalagets seger med ett mål och en målgivande passning. –Jag är besviken kring hur vi hanterade vissa saker i den första halvleken, det tar jag på mig, säger MFF-tränaren Henrik Rydström i Discovery+.

Mjällby chockade Malmö på Eleda stadion.

Fotboll2023-07-09 13:53

Det var soligt på Eleda stadion, Pontus Jansson hade kommit hem och det var upplagt för fest.

I stället blev det en mardrömseftermiddag för Malmö FF mot Mjällby.

Redan efter tre minuter satte David Löfquist dit 1–0 till gästerna. Herman Johansson kom med ett perfekt inlägg från högerkanten som Löfquist nådde högst på.

Mjällbys drömstart

Ett frustrerat MFF, med Jansson på bänken, fick inte spelet att stämma. Stundtals slarvigt och ofokuserat gjorde att Mjällby var ytterst nära 2–0 – men Max Fengers avslut tog ribba ut.

Sedan blev det värre för hemmalaget.

Strax innan halvtid utökade listerlänningarna till 2–0 genom hete Max Fenger. Även det målet kom på nick.

– Vi förlorade matchen i den första halvleken. Jag är dum i huvudet som försöker analysera matchen så här tätt inpå. Vi har ett halvt nytt lag så det krävs tid. Vi håller på att bygga nytt eftersom vi har en del spelare borta, sedan är det inget ursäkt för Mjällby försvarar fantastiskt och skapar möjligheter, säger tränaren Henrik Rydström och konstaterar:

– I det långa loppet kommer det bli skitbra.

Rydström: "En del oskicklighet"

MFF inledde den andra halvleken piggt, men kom aldrig till några jätteheta målchanser.

Dagens största jubel kom sedan i den 75:e minuten – för då byttes Pontus Jansson in. Även Otto Rosengren – tidigare i just Mjällby – byttes in.

Men dubbelbytet hjälpte föga – trots en sen hemmareducering signerad Sebastian Nanasi i den 95:e minuten.

Mjällby höll undan och tog tre blytunga poäng efter 2–1.

– I den andra halvleken ser det ut mer som vi vill. Vi skapar en del lägen men det blir för lite konkreta saker. Det är en del oskicklighet, säger Rydström.