Chockstarten efter paus sänkte Gullringen

Där rök chansen. Gullringens möjligheter att nå en kvalplats till division tre är försvinnande liten. "Det finns kanske en liten teoretisk möjlighet, men det ska mycket till", säger tränaren Daniel Ohlsson besviket efter 2–4 mot Myresjö/Vetlanda.

Besvikelse. Daniel Ohlsson var mycket nöjd med vad Gullringen presterade i den första halvleken mot Myresjö/Vetlanda. Sedan förändrades matchen helt efter paus och laget föll.

Fotboll2020-09-11 22:07

Bakom resultatet döljer sig mycket dramatik – och en scenförändring efter paus. I "måste-matchen" mot Myresjö gjorde annars Gullringens årets bästa halvlek de första 45 minuterna. Vi fick se ett Gullringen ha i det närmaste total kontroll på händelserna, kryddat med två vackra nickmål signerade Alexander Swartz efter hörna och Rasmus Bexell efter frispark.

– Vi gjorde det väldigt bra i första halvlek och följer vår matchplan helt perfekt, säger Daniel Ohlsson.

Offensivt skickliga Myresjö kom inte till alls. De tilläts inte göra det. Försvarsspelet var strålande från hemmalagets sida, allt från den nykomponerade anfallsduon Bexell och Ted Åström Åberg, via inre mittfältarna Haris Dreco/Albin Gustafsson, till backlinjen. Gästerna skapade i princip inte en enda farlighet.

Det ska tilläggas att Gullringen drabbades av tunga avbräck innan matchen, då både Sebastian Swartz och Erik Lindblad (på uppvärmningen) tvingades kasta in handduken. Dessutom fick yttre mittfältaren Martin Johansson kliva av tidigt i matchen. Valmöjligheterna på bänken var därför begränsade.

Efter paus blev det som sagt en helt annan matchbild, mycket beroende på Myresjös fina start. Hastigt och mindre lustigt för Gullringens vidkommande kom både 2–1 och 2–2 precis i inledningen av den andra halvleken.

– Det var riktigt tungt. I halvtid sa vi att vi skulle försöka spela exakt som vi gjort i den första halvleken, med ett enkelt och ganska simpelt spel. Istället krånglade vi till det och gjorde det för svårt, säger tränare Ohlsson och suckar djupt.

Hemmalaget hämtade sig ändå något efter mardrömsstarten, men det var ändå Myresjö som hade ett tydligt grepp. Efter att Ola Lindblom sånär nickat in 3–2 för Gullringen, kom istället 2–3. HM IS-fostrade Benjamin Bengtsson fick fritt skottläge och prickade in ledningsmålet via Marcin Muszkas händer. Och strax efter att Ted Åström Åberg nickade i ribban, kom 2–4...