Christiansen: "Vi kunde ha gjort fler mål"

Malmö FF dominerade mot Ludogorets och vann den första ronden i playoff till Champions League med 2–0. Ett resultat som var i underkant. –Vi kunde ha gjort fler mål, om vi ska vara ärliga, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Malmö FF:s Jo Inge Berget gör 2–0 hemma mot bulgariska Ludogorets i playoff till Champions League.

Malmö FF:s Jo Inge Berget gör 2–0 hemma mot bulgariska Ludogorets i playoff till Champions League.

Foto: Andreas Hillergren/ TT

Fotboll2021-08-19 00:30

Två mål, en stolpträff och en handfull andra farliga lägen. Malmö FF dominerade stort mot bulgariska Ludogorets i det första mötet av två i playoff till Champions League, men fick nöja sig med en 2–0-seger.

– 2–0 är ett bra resultat och det hade vi tagit på förhand, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Å andra sidan håller han med om att det kanske var i underkant.

– Vi skapade fler chanser än vad de gjorde och när man tittar på det i efterhand var det närmare 3–0 än 2–1, säger dansken.

Det var Christiansen som låg bakom det mesta offensivt och det var även han som fick Malmö att på allvar trampa i gång.

– Efter min stolpträff börjar vi vinna bollen när vi pressar och börjar skapa chanser, de verkar bli lite spända, säger Christiansen.

Visserligen tvingades MFF-målvakten Johan Dahlin till ett par vassa räddningar, men Malmö var stabilt defensivt på det stora hela.

– Men det är ett starkt lag vi möter. Det återstår 90 tuffa minuter på bortaplan, men det här var en bra start, säger Christiansen efter att Veljko Birmancevic och Jo Inge Berget hittat nätet för MFF.

Returen spelas i Bulgarien på tisdag nästa vecka. Vinnaren i dubbelmötet är klart för gruppspel i Champions League. Förloraren får rikta in sig på spel i Europa League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!