Christiansen: "Vi ska göra fler mål"

Först avgjorde Anders Christiansen hemma mot IFK Göteborg. Kort därefter tvingades Malmö FF:s lagkapten utgå med en lårskada. –Det känns just nu som en bristning, säger dansken efter 1–0-segern.

Malmö FF-jubel efter att lagkaptenen Anders Christiansen satt segermålet på straff (1–0) hemma mot IFK Göteborg.

Fotboll2022-04-25 21:16

Endast en och en halv minut in på den andra halvleken hemma mot IFK Göteborg fick Malmö FF straff sedan bollen olyckligt tagit på Simon Therns hand.

Fram klev lagkaptenen Anders Christiansen och satte klassikermötets enda mål inför drygt 19 800 åskådare på stadion i Malmö.

– Tre poäng och vi vinner Göteborgsmatchen. Det är något vi gillar. Sedan är det så klart att man inte är glad just nu på grund av skadan, säger MFF-mittfältaren.

Skadade låret

Efter en knapp timme grimaserade han illa, tog sig för baksidan av vänsterlåret och tvingades byta.

– Det känns just nu som en bristning, men vi får se de närmaste dagarna när blödningen har lagt sig, och göra en scanning, säger Christiansen.

Den knappa 1–0-segern var i underkant. MFF såg revanschsuget ut efter 0–0-plumpen senast borta mot nykomlingen Värnamo och dominerade den första halvleken totalt.

– Hela matchen tycker jag att vi är bra. Vi dominerar som vi gärna vill dominera. Vi spelar snabbt, spelar varierat och tålmodigt, men fortfarande med tempo, säger Christiansen.

Bortamålvakten Warner Hahn svarade för flera högklassiga räddningar och när han inte lyckades rädda hade han hjälp av målramen. Ola Toivonen träffade ribban från distans och Lasse Nielsen nickade i stolpen.

– Det är klart att vi ska göra fler mål i dag, men det positiva är att vi skapar chanserna. Det var det som var det negativa mot Elfsborg (1–1) och Värnamo, säger Christiansen.

Jo Inge Berget startade som anfallare för Malmö och norrmannen skapade mycket utrymme för Christiansen och Ola Toivonen, som ofta föll ner och tog emot bollar framför "Blåvitts" backlinje.

– Med den här formationen spelade vi ofta fyra mot två (spelare) centralt, antingen framför eller bakom deras mittfält. Vi spelade framåt när det fanns plats och runt när det inte fanns plats. Vi tog rätt beslut vid rätt tidpunkt och det var därför vi kom till så många chanser, säger Christiansen.

"Tog dem på sängen"

Göteborgstränaren Mikael Stahre hävdade på presskonferensen att han redan på söndagskvällen hade koll på hur MFF skulle starta och formera sitt lag.

– Vi visste om det. Det är inte otänkbart att en motståndare gör vissa formationsändringar, säger Stahre.

Jo Inge Berget tror ändå att det blev en överraskningseffekt för Göteborg.

– Jag tror att vi tog dem lite på sängen med hur vi ställde upp, de visste inte riktigt hur de skulle hantera det, säger Berget.

Trepoängaren gör att MFF med sina elva poäng är ny tabelltvåa bakom obesegrade Hammarby (15 poäng). Där bakom skuggar IFK Göteborg på tio poäng.