Cifuentes: "Besviken över prestationen"

Hammarby var utan chans borta mot Malmö FF och föll med 2–4. –Jag är besviken över prestationen, säger tränaren Martí Cifuentes.Efter förlusten mötte ingen Hammarbyspelare journalister i intervjuzonen.

Hammarbys tränare Martí Cifuentes var besviken efter förlusten mot Malmö. Arkivbild.

Fotboll2023-04-30 18:05

Beskedet från pressansvarige Conrad Halling var att laget var tvunget att hasta iväg från stadion i Malmö för att hinna med ett tåg till Stockholm och därför inte hann med att göra intervjuer i den så kallade mixade zonen.

Tränaren Martí Cifuentes hann åtminstone besöka presskonferensen innan avfärd och han var inte nöjd med lagets insats.

– Jag är besviken över prestationen. Vi gör inte direkt en bra första halvlek, säger han.

Efter 45 minuter spel låg Hammarby under med 0–3 och Cifuentes gjorde fyra byten inför den andra halvleken. Helst hade han gjort fler byten.

– Elva antagligen. Tolv om du inkluderar mig som coach, säger Cifuentes.

Även om Viktor Dukanovic reducerade till 1–3 i den 58:e minuten – hans tredje allsvenska mål för säsongen – var Hammarby aldrig nära att rubba MFF på bortaplan. MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin satte 4–1 drygt en minut senare (hans tredje för dagen) och Adi Nalic fullträff med dryga kvarten kvar att spela blev endast ett tröstmål för bortalaget.

Hammarby har nu förlorat tre av tre möjliga bortamatcher den här säsongen – tidigare har det blivit förluster mot AIK (0–2) och Häcken (1–3). Segrarna har tagits hemma på Tele2 arena mot Degerfors (3–1) och Varberg (2–0).

– Vi känner oss trygga med processen, men samtidigt har vi släppt in tio mål. Förra säsongen var vi bra på att inte släppa till så många chanser, säger Cifuentes.

Närmast väntar IFK Norrköping på bortaplan på torsdag.