City hämtade upp underläge – kryss mot Newcastle

Manchester City var rejält illa ute borta mot Newcastle i Premier League. Men en upphämtning i andra halvlek gjorde att det regerande mästarlaget fick med sig en poäng tack vare 3–3. Tidigare under dagen förlorade Chelsea med hela 0–3 mot Leeds efter en rejäl målvaktstavla av Edouard Mendy.

Erling Haaland och City tappade poäng mot Newcastle.

Fotboll2022-08-21 16:53

När Newcastles högerback Kieran Trippier vackert knorrade in 3–1 på frispark i början av andra halvlek var det nog många hemmasupportrar som mer och mer började tro på en knall.

Men gästande Manchester City skulle växla upp.

Erling Haaland hade både missat ett friläge och prickat stolpen men till slut hittade han rätt när han reducerade i 61:a minuten.

Någon minut senare var norrmannen nära på nytt men fick se sitt friläge räddas av Nick Pope i Newcastles mål.

3–3 skulle dock komma. Kevin De Bruyne slog en genomskärare mellan benen på Joe Willock varpå Bernardo Silva tog emot den i djupled och satte kvitteringen.

Första poängtappet

Någon City-seger blev det däremot inte.

Slutresultatet skrevs till 3–3 och det är det regerande mästarlagets första poängtapp den här säsongen. Newcastle är obesegrat tack vare en seger och två oavgjorda matcher.

Resultatet gör att Arsenal toppar Premier League. Laget är ensamt om att ha full pott, nio poäng, efter tre omgångar.

Ska det vinnas fotbollsmatcher underlättar det om man inte bjuder motståndet på mål. Det var precis vad som hände Chelsea i Premier League-matchen borta mot Leeds.

Chelseas målvakt Edouard Mendy fick en passning och hade till synes gott om tid på sig att välja vad han skulle göra med bollen. Han valde att dribbla – och det skulle han inte ha gjort.

En aggressivt pressande Brendan Aaronson var snabbt framme och kunde enkelt snappa upp bollen och göra 1–0 för Leeds i 33:e minuten.

Det var början på några rejält dystra minuter för Chelsea.

I 37:e minuten lyfte Jack Harrison in en frispark i straffområdet där Rodrigo nådde högst och nickade distinkt in 2–0.

Utökade i andra

Den gången var det Harrison som assisterade Rodrigo. I 69:e minuten var det tvärtom.

Ett inlägg nådde Rodrigo i straffområdet som fick en fot på bollen som i sin tur letade sig vidare till Harrison som stötte in 3–0.

Ännu tyngre blev det för Chelsea när Kalidou Koulibaly fick sitt andra gula kort och visades följaktligen ut i 84:e minuten.

Leeds, som förra säsongen var tre poäng från nedflyttning, vann med 3–0 och har därmed inlett säsongen strålande. På tre matcher har har man sju poäng efter två segrar och en oavgjord.

Chelsea har i sin tur fyra poäng på tre matcher. Enda trepoängaren är 1–0-segern mot Everton i premiären.

Ett lag som likt Leeds har sju poäng efter tre matcher är Brighton. Borta mot West Ham vann det Graham Potter-ledda laget med 2–0 efter mål av Alexis Mac Allister och Leandro Trossard.