City körde över Brygge – PSG vände mot Leipzig

Club Brygge öppnade Champions League med att ta poäng mot Paris S:t Germain och sedan slå Leipzig. Klara vinkar om den belgiska storklubbens ambition att fajtas om en plats i slutspelet. Det blir dock knepigare att nå dit efter Manchester Citys besök.

Manchester City firar ett av de fem målen mot Club Brygge i Champions League grupp A.

Manchester City firar ett av de fem målen mot Club Brygge i Champions League grupp A.

Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Fotboll2021-10-19 20:52

Pep Guardiolas stjärnspäckade manskap bjussade inte på något i kvällens tidiga match. Klara 5–1 kunde ha varit mer i en match som City dominerade från början till slut. Segern var dessutom nödvändig efter förlusten i förra omgången mot Paris SG.

Vänsterbacken Joao Cancelo tog ned Phil Fodens precist slagna passning på bröstet och petade efter en halvtimma in Citys ledningsmål, mellan benen på Simon Mignolet.

Efter Riyad Mahrez 2–0 på straff var det game over.

Kevin de Bruyne, som inledde sin seniorkarriär i Genk, var tillbaka på belgisk mark och som framspelare på Jan Breydel-stadion. På den offensive mittfältarens passning gjorde Kyle Walker 3–0, kvällens andra mål av en försvarare.

Tonårstalangen Cole Palmer spädde på till 4–0, Hans Vanaken reducerade innan Mahrez lämnade planen som tvåmålsskytt.

– Det var definitivt en av de bästa prestationerna vi har gjort i Europa. Vi kunde ha gjort fler mål, vi hade många chanser. Vi är alla nöjda med prestationen, säger Pep Guardiola till Uefa.com.

Leipzig ledde mot PSG

På Parc des Princes satte Leipzig – med landslagsmittfältaren Emil Forsberg på bänken fram till 83:e minuten – direkt press på Paris SG. André Silva och Konrad Laimer hade tidiga möjligheter, men det går inte att ge Kylian Mbappé minsta utrymme.

En blixtsnabb kontring och Mbappé tryckte in säsongens första mål i Champions League.

Men Leipzig, som inlett med två raka förluster, fortsatte hota och efter en knapp halvtimma fick Silva utdelning.

Roligare skulle det bli. Nordi Mukiele vände matchen med en drygt halvtimma kvar, men Messi kvitterade och med kvarten kvar trycktes Mbappé ned i straffområdet. Messi klev fram och förstörde kvällen för tyskarna med straffmålet till 3–2.

På tilläggstid fick PSG en VAR-dömd straff, men Mbappé, som inte är en förstklassig straffskytt, drog den högt över.

PSG toppar gruppen på sju poäng, en före City och tre före Brygge medan Leipzig hittills är poänglöst.

Ajax vann klart

Ajax och Dortmund gör upp om segern i grupp C och hemma på Johan Cruyff-arena tog nederländarna tidigt kommandot i den fajten, med god tysk hjälp.

Marco Reus nickade oturligt bollen i eget mål varpå Daley Blind ökade till 2–0 och när Antony slog in 3–0 var saken klar i Amsterdam. Sebastien Haller avrundade till 4–0 med sitt sjätte CL-mål i höst. Efter tre matcher står ett imponerande starkt Ajax på full pott.

Halvvägs komna i gruppspelet talar det mesta för att Besiktas och Sporting Lissabon gör upp om gruppens tredjeplats, den som garanterar spel i Europa League efter nyår. I den kampen är det klar fördel Sporting.

Mötet i Istanbul bjöd på tre mål inom den första halvtimman, två av dem från Sportings Sebastian Coates. Pablo Sarabia ökade till 3–1 före pausen och Paulinho till 4–1 efter den.

Inte sheriffer på San Siro

Sheriff Tiraspols seger borta mot Real Madrid nyligen ses som en av turneringens största sensationer genom tiderna.

Efter två raka segrar tog det stopp för CL-debutanten mot Inter på San Siro där Edin Dzeko fick hål på moldavierna. Sebastien Thill kvitterade men Arturo Vidal gjorde 2–1 på Dzekos passning och Stefan de Vrij slog in 3–1.

Samtidigt daskade Real Madrid till Sjachtar Donetsk på bortaplan med 5–0 efter bland annat två mål av Vinicius Junior.

Gruppen är öppen med hälften av matcherna kvar. Tiraspol och Real står på sex poäng, Inter på fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!