City kryssade mot Liverpool – kvar i toppen

Kampen om mästartiteln i Premier League är i gång på allvar. Men på Etihad Stadium tvingades Manchester City och Liverpool att dela på poängen efter 2–2. –Det var som en boxningsmatch, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Manchester Citys Gabriel Jesus mot Liverpools Andrew Robertson i matchen som slutade lika.

Fotboll2022-04-10 19:26

Det återstår sju omgångar av Premier League – och med en tight toppstrid är varenda poäng värdefull. Därför kunde söndagens toppmöte mellan Manchester City och Liverpool ha blivit avgörande i titelracet – men med 2–2 kan fortfarande allt hända i de återstående matcherna.

– Vi kommer inte att sluta jaga, lovar Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Det var City som tog ledningen redan efter fem minuter genom Kevin De Bruyne, men lyckan var inte långvarig. Kvitteringen kom redan i den 13:e minuten när Diogo Jota smällde in den bakom Ederson i Citymålet. Och sedan skulle hemmalaget även återta ledningen innan första halvlek var över.

Mane kvitterade

Gabriel Jesus tog emot en passning av Joao Cancelo framför motståndarmålet och kunde styra in den via ribban. Där och då verkade det som att City, som skapat flest målchanser, hade matchen i sina händer.

Men matchen var långt från färdigspelad.

I andra halvlek small det till direkt. 2–2 kom efter knappt två minuter när Sadio Mane efter en löpning hittade helt rätt ovanför Ederson som kastade sig.

Temperaturen steg ytterligare när Citys Raheem Sterling satte bollen i nät och verkade ge City ledningen igen – men målet dömdes bort för offside.

Sedan blev det inga fler mål.

– Vi hade övertaget idag men vi vann inte, säger Citys Kevin De Bryune i Viaplay.

Nivån var det inget fel på, menar han. Den enda besvikelsen var att man släppte in kvitteringsmålet, säger han.

– Vi måste spela på den här nivån i kommande matcher.

"Närmare än någonsin"

Liverpooltränaren Jürgen Klopp var dock nöjd med matchen.

– Det var som en boxningsmatch, säger han i Viaplay.

Han fortsätter:

– Jag gillar mycket saker i matchen. Det kändes som att vi var närmare än någonsin, säger han.

Klopp konstaterar att City är ett "exceptionellt" lag. Men krysset var rättvist, säger han.

– Mina grabbar är exceptionella också.

Det lämnar lagen med samma utgångsläge som inför matchen. Då låg Manchester City etta i tabellen, blott en poäng framför Liverpool som därmed hade chansen att knipa serieledningen. City kunde å sin tur ha stärkt sin serieledning med några viktiga poäng framför det jagande laget, men så blev det inte.

Premier League tar nu paus i två veckor på grund av FA-cupen.

Härnäst i ligan ställs City mot Brighton den 20 april och Liverpool möter Manchester United den 19 april.

Fakta: Senaste årens mästare i Premier League

2021: Manchester City

2020: Liverpool

2019: Manchester City

2018: Manchester City

2017: Chelsea

2016: Leicester City

2015: Chelsea