City mästare i kavaj: "Otrolig säsong"

Manchester City är bäst i England – igen. Den regerande mästaren säkrade ännu en Premier League-titel tack vare Arsenals förlust mot Nottingham med 0–1. –Det har varit en otrolig säsong, säger mittfältaren İlkay Gündoğan.

Fans till Manchester City firar klubbens tredje raka ligatitel utanför hemmaarenan.

Fans till Manchester City firar klubbens tredje raka ligatitel utanför hemmaarenan.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-05-20 20:31

Förutsättningarna var glasklara: Om Arsenal förlorar borta mot Nottingham Forest går Premier League-bucklan till Manchester City.

Och mycket riktigt blev det så.

Forest, som tack vare segern säkrade nytt PL-kontrakt, vann lördagens match med 1–0.

– Att hjälpa det här laget vinna tredje raka ligatiteln är något väldigt speciellt. Premier League är utan tvekan den svåraste ligan i världen och det säger en hel del. I den här truppen finns många talangfulla spelare och att ha varit lagkapten den här säsongen är en stor ära, säger den tyske mittfältaren İlkay Gündoğan enligt Sky sports.

Ledde Premier League

Nottingham tog kommandot direkt och behövde inte vänta särskilt länge på ledningsmålet.

Redan i den 18:e minuten kom Taiwo Awoniyi fri och skickade in bollen bakom en chanslös Aaron Ramsdale i Arsenalmålet. Därefter hade Nottingham flera chanser att göra 2–0, men gick till halvtidsvilan med ett uddamålsledning.

Arsenal, som fram till omgång 29 ledde Premier League med åtta poäng, vaknade till i den andra halvleken och skapade ett par halvchanser. Men slutforceringen och desperationen uteblev och matchen slutade 1–0.

Gündoğan: "En otrolig säsong"

Resultatet betyder att Manchester City kan titulera sig mästare för femte gången på de sex senaste säsongerna. City kan även ta en historisk trippel då de är i final i båda FA-cupen och Champions League.

– Det har varit en otrolig säsong, som jag aldrig glömmer glömma. Våra otroliga supportrar har hjälpt oss hela vägen, och utan deras stöd så hade det inte varit möjligt att åstadkomma vad vi har gjort de senaste sex säsongerna, säger Gündoğan.

"Vilken säsong. Cred till alla inblandade från toppen till botten. Var och en av oss kämpade för det här, och förhoppningsvis har vi mer att ge. Men för nu kan vi vara stolta över den här titeln", skriver Manchester Citys stjärnmittback Aymeric Laporte på Twitter.

Nottinghams seger innebar att Premier League-titeln går till Manchester City.
Nottinghams seger innebar att Premier League-titeln går till Manchester City.
Fakta: De tio senaste vinnarna i Premier League

2022/23: Manchester City

2021/22: Manchester City

2020/21: Manchester City

2019/20: Liverpool

2018/19: Manchester City

2017/18: Manchester City

2016/17: Chelsea

2015/16: Leicester

2014/15: Chelsea

2013/14: Manchester City

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!